| |
|
|
Özkilis ve Hüsrev!..
Bugün size iki özel ve güzel lokanta tavsiye edeceğim.. Biri Özkilis.. Fatih'te.. Tarifi zor.. Telefonunu yazayım 0212 523 44 57!.. Rahmetli Cemal Dayım hep gidermiş. Hayret nasıl oldu da beni götürmedi.. Kilis mutfağı deyince ilk, Sirkeci'de Atadan Kebabçı'dır. Doğubank sokağında.. Babamın yakın dostu Korkmaz Müdür kurmuştu. Oğlu Coşkun sürdürüyor.. Biz dayımla Coşkun'a giderdik hep.. Özkilis'i kuran Hacı Amca, işte bu Atadancılarla Sirkeci'de lahmacun yaparak başlamış işe.. "Günde 10- 15 tane ancak satardık ilk günler, bir de bugüne bak.. Milyonla.." Hacıamca'nın Özkilis dükkanı minik, ama lezzet bin.. Mehmet Barlas bir kez daha Kilis usulü lahmacunu gitsin denesin.. Hatta benim götürmem lazım ya.. O ille de yeşil Antep usulü der, kırmızı Kilis usulüne de bayılırken.. Hacı Amca artık kasada oturup, işe nezaret ediyor. Dükkanın ustası Hasan.. Lahmacun fırını orada, yanı başınızda.. Herşey önünüzde hazırlanıyor.. Kebablar da müthiş.. Hele Kilis'e has oruk mutlak tadılmalı..
Hüsrev bizim gazetenin burnunun dibinde.. Haberim yoktu, Barış Küce götürdü.. Kuru fasulye pilav yemeğe.. "Kuru" deyince aklınıza gelen lokanta türünü unutun.. Burası beş yıldızlık bir restoran görünümünde.. Müthiş.. Ama giriş ve görünüm sizi yanıltmasın. Pilav Kuru, 10-12 milyona çıkarsınız.. Buradaki Kuru, gerçekten kuru.. Fasulye yemeğinin suyu yok.. Piyaz gibi yani.. Ama et, salça ve Karadeniz'den özel gelen fasulyenin öyle bir birleşimi var ki tencerede.. Ben bu kadar lezzetli kuru yediğimi hatırlamıyorum.. Lokantayı 1958'de Hacı Abdullah Hüsrev, oğlu Fahri ile Çayeli'nde kurmuş. Fahri'nin oğulları büyüyünce iş genişlemiş. Selahattin Çayeli, Muhammet Ankara Balgat, Abdullah da, Gayrettepe Dedeman Otelinin yanındaki dükkanların başına geçmişler. Başka yemekler de var listede.. Ama ben ille de kuru ve pilavı tavsiye edeceğim. Üstüne de, revani.. Bu tatlıyı hatırlayan kaç kişi kaldık acaba?.. (0212 347 42 10)
|