|
 |
|
 |
  |
|
Kim vurduya gidiyoruz
İstanbul'da son yıllarda çok sayıda cinayet, yaralama, kapkaç, gasp ve soygun faili meçhul kaldı. Son olarak Beyoğlu'daki bar cinayeti ve yorgun kurşunla öldüğü iddia edilen Önder Babat'ın katilleri bulunamazken, spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın uğradığı silahlı saldırı da aydınlatılamadı.
DEV metropol kenti İstanbul'da, cinayet, kapkaç, gasp, soygun gibi ağır suçların faili meçhul kalması artık neredeyse kanıksanır oldu. Askere gitmeye hazırlanan Barış Dönmez'in eğlenmek için gittiği Beyoğlu'ndaki barda boğazı kesilerek öldürülmesi İstanbul'un nasıl bir kim vurdu kentine dönüştüğünü çok iyi örnekledi. Kısa bir süre önce yine Beyoğlu'nda başına isabet eden kurşunla ölen hukuk öğrencisi Önder Babat'ın ölümündeki sır perdesi de henüz aralanamadı. Spor yazarı Ahmet Çakar da 25 Şubat' ta Mecidiyeköy'de sokak ortasında kurşun yağmuruna tutuldu. Bu üç olay dışında İstanbul polisinin düğümünü çözemediği bazı olaylar ise şöyle:
KURYENİN KATİLLERİ KAYIP PARA kuryeliği yapan 38 yaşındaki Ramazan Demir, 20 Ocak 2004 tarihinde Kapılaçarşı'dan aldığı içerisinde 40 milyar lira bulunan çantayı Taksim'deki Klas Döviz Bürosu'na götürüyordu. Ancak Kapalıçarşı'dan çıkışından itibaren kendisini takip eden motosikletli ve kasklı 3 kişi Demir'i, Beyoğlu Defterdar Yokuşu'na girdiği sırada silahla yaralayarak düşürdü. Başını cadde kenarındaki kaldırım taşına çarpan talihsiz kurye olay yerinde can verirken, saldırganlar kaçtı.
GİZEM VE DAMLA CİNAYETLERİ GİZEM Sel 9 yaşındaydı. Şeker Bayramı'nın birinci günü Büyükçekmece'deki evlerinde çıkıp bayramlaşmak için komşularına gitti. Küçük Gizem'in cesedi ertesi gün 15 km uzaktaki sazlıklarda, tecavüze uğramış ve poşetle boğulmuş halde bulundu. İstanbul Halkalı'da oturan 11 yaşındaki Damla Çelik de, Kurban Bayramı'nın birinci günü babasının izniyle dışarı çıktıp kayboldu. Küçük kızın cesedi ertesi sabah Avcılar'da yarı çıplak halde, tecavüz edilmiş ve iple boğulmuş olarak bulundu. İki cinayet de halen çözülemedi.
YORGUN KURŞUNU KİM ATTI? HUKUK fakültesi öğrencisi Önder Babat (25), 5 Mart'ta İstiklal Caddesi'nde arkadaşlarıyla yürürken başına isabet eden bir kurşunla öldü. Polislerin 'yorgun kurşun' dediği 9 milimetrelik mermi çekirdeği beynine saplanmıştı. Aradan 40 gün geçmesine rağmen kurşunu atan bulunamadı. Babat'ın Adli Tıp'tan gelecek otopsi raporunun sonucu bekleniyor.
Nejat ÇOKAN / MERKEZ
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|