|
 |
|
 |
İnönüler'e bahçe sürprizi
Yeni seçilen AKP'li Beykoz Belediyesi işe İnönüler'in bahçesinden başladı. İnönüler'in Anadoluhisarı'ndaki yalılarının sahile açılan bahçe kapısı yerinden söküldü. Belediye yetkilileri 600 metrekarelik alanın usulsüz olarak kapatıldığını, Sevinç İnönü ise uygulamanın yönetim değişikliğinden kaynaklandığını öne sürdü.
Beykoz Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, saat 14.00 sıralarında, İnönü çiftinin yalısının bitişiğinde yer alan ve İnönüler'in bahçe olarak düzenledikleri alana giriş için kullanılan, Riyaziyeci Sokak'tan, bir koridorla sahile açıldığı yerdeki demir kapıyı sökmek istedi. Bu sırada Sevinç İnönü, yalıdan bahçeye çıkarak belediye görevlilerine kapıyı açtı. Anadoluhisarı'nda yaşadıklarını söyleyen bazı semt sakinleri, kapatılan yerin denize açılan tek kamu alanı olduğunu söyleyerek, Sevinç İnönü'ye tepki gösterdi.
"10 Yıl önce kiraladık" Daha sonra yalıya geçen Sevinç İnönü, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, söz konusu alanın sahil şeridi bölümünün Milli Emlak, diğer bölümünün de Beykoz Belediyesi'nden yaklaşık 10 yıl önce kiralandığını söyleyerek, "Yeri Vakıf adına kiralamak istedik, olmayınca bir arkadaşımız adına kiraladık. Söz konusu yer, 1950'li yıllarda park yapılmak üzere belediye tarafından yalıdan istimlak edilmiş. Ancak ondan sonra hiçbir şey yapılmamış. Kontrollü bir yer değildi. Önüne gelen istediğini yapıyordu. Ateş yakıyor, içki içiliyor, kadın getiriliyordu. Evlerin arasında hoş bir yer değildi" dedi.
"Parti değişti böyle oldu" İnönü, uygulamayı yerel seçimlerde belediyenin CHP'den AKP'ye geçmesiyle bağlantılı olduğunu belirterek, "Belediyeden kaynaklanıyor. Yönetim değişti, şimdi hurra, 'İnönü ismi var' diye yapılıyor" dedi. Sevinç İnönü'nün yalıya girmesinin ardından otomatik bahçe kapısı, oksijen kaynağıyla kesilerek yerinden söküldü ve kaldırıldı. Semt sakinlerinden oluşan grup da, kapının açılmasından sonra bahçeye girdi. Bir belediye yetkilisi, "Toplarönü" olarak adlandırılan bahçenin 500-600 metrekare genişliğinde olduğunu ve sadece 15 metrekaresi için 1996'da işgaliye ödenmeye başladığını kaydederek, "Ali Erten adına kiralanmış ve 1996'da 15 metrekare olarak ödenen kira bedeli, 10 metrekareye düşürülmüş" dedi.
Vatandaşlar içeri girerek bahçeyi gezdi Zabıta ekipleri, sahile giden sokağa konulan bahçe kapısını sökerek kenara koydu (solda). Kapının açılmasının ardından bazı semt sakinleri de içeri girerek bahçe olarak düzenlenmiş alanı gezdi. Kapıyı sökmeye gelen ekiplere Sevinç İnönü tepki gösterdi (sağda). Bazı semt sakinleri de kapatılan alanın sahile açılan tek kamu alanı olduğunu belirtti. Ekipler Sevinç İnönü'nün yalıya dönmesinin ardından kapıyı kaynakla yerinden söktü.
Yalçın BEL/ MERKEZ
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|