|
 |
|
 |
Babacan'ın arabası için polis alarmda
Bakan Ali Babacan'ın makam aracının parçalanmış olması ihtimalini dikkate alan polis, dün Hurdacılar Sitesi'nde arama yaptı..
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan'ın, önceki gün servisten çalınan makam arabası, dün de polisin yaptığı tüm çalışmalara rağmen bulunamadı. Sivil plakanın altında, kırmızı makam plakasının da bulunduğu Babacan'ın makam arabası, önceki gün bakım için bırakıldığı Sanayideki Güven Oto'dan çalınmış, ardından Türkiye genelinde aranmaya başlanmıştı. Polis dün arabanın parçalanarak satılacağı ihtimali üzerine Hurdacılar Sitesi civarında da araştırmasını sürdürdü. Ancak bir sonuç elde edilemedi.
Araba üzerinde bulunan GPS'nin de henüz sisteme oturmadığı gerekçesiyle faal olmadığı kaydedildi. Aracın deposundaki benzinle 200 kilometre yol yapılabileceğini, daha fazla gidebilmek için taşıt tanıtım sistemi nedeniyle Shell benzin istasyonlarından benzin alması gerektiği belirtildi. Bu nedenle Ankara ve çevresindeki tüm benzin istasyonlarına, aracın marka ve modeli bildirildi.
Aracı çalındığı Güven Oto'nun sahibi Hasan Yurt, hırsızlığın en az üç kişi tarafından 3- 4 saat çalışarak gerçekleştirildiğini belirterek şöyle dedi: "Asma kilitleri kırmışlar, iç kapıların camını kırdıktan sonra menteşelerini sökmüşler. Her yeri dağıtıp arabanın anahtarının saklı bulunduğu dolabı karıştırıp tüm kutuları yere dökmüşler. İşçilerin yoğurtlarını yemişler, sütleri içmişler. Yani en az 3-4 saat çalışmışlar. Bu aracı satamazlar, çünkü Türkiye'de yaklaşık 200 adet var."
Göksel ÇAĞLAV/ANKARA
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|