| | Hırçın, sert ama çok çekici Anadolu'nun en eski yerli üzümlerinden, Boğazkere. Sofraya getirildiğinde taneleri küçük, tadı acımsı. Ama şarapta harikalar yaratıyor. Genelde Öküzgözü ile bir arada işleniyor. Tek başına bu üzümden yapılan şarapları sizin için tattık. Asıl vatanı Diyarbakır. Sıcağı, güneşi, kuru kara...devamı |
|
| | NewYork esintileri "Evinizin salonu" mantığı ile tasarlanan Shu, rahat ve sıcak bir ortama sahip. Günün yorgunluk ve stresinden uzaklaşmak isteyenlere farklı ama aynı zamanda ev atmosferinde bir eğlence mekanı sunmayı amaçlayan Shu'nun genel havası New York stilinde olup "Late Night Lounge" tarzında...devamı |
|
| | Sultan ahırında film ve yemek Yıldız Sarayı Ferhan Ahırları'nda bir sergi vardı. Sima Gandur yaratıcı bir fikirle "Sofra Tasarımı Sanattır" başlıklı sergiye, tema olarak sinemayı seçmiş. Bir "imparatorluk" ne demektir? Yanıt herhalde nereden baktığımıza da bağlı. Ama imparatorluk dediğimiz "vücut ve...devamı |
|
| | Anadolu'nun en şık tatlısı: Aşure Eskiden baharın habercisi, barış ve kardeşliğin arabulucusu sayılan bu güzel yiyeceği artık büyük şehirlerde kimse birbirine ikram etmiyor. Her şeyde bir hayır var." Bu bizim folklorumuzun derin bir formulüdür. Kimbilir kaç kültür ve kaç asırda, damlaya damlaya birikti, elimize...devamı |
|
| | Paskalya çikolataları yapabilirsiniz PASKALYA çikolatası yapmaya ne dersiniz? Movenpick Hotel İstanbul'un, 3 Nisan 2004 tarihinde düzenleyeceği Paskalya çikolataları yapımı kursuna katılabilirsiniz. Otelin Avustralyalı şefi Brendan Speed tarafından, 15.00- 18.00 saatleri arasında uygulamalı olarak verilecek olan Paskalya...devamı |
|
| | Sushi sevenlere müjde! TÜRKİYE'DE açılan ilk Japon restoranlarından Udonya, son dönemlerde büyük ilgi gören sushi ve sashmi gibi lezzetlerinde, Nisan ayı boyunca yüzde 20 indirim yapıyor. Tamamen Japon bir mutfak ekibi tarafından hazırlanan sushiler, hem lezzet hem de sunum olarak yiyenlere Japonya'daymış...devamı |
|
| | Türk mutfağına bulaşmayın! Geçen hafta bir haberde gurmelerin Türk mutfağını ağır eleştirdikleri yazıldı. Kuşkusuz bundan güzelim mutfağımız etkilenmez. Haber sadece ona gönül verenleri kırdı, üzdü. Genellemelerden nefret ederim. Filanca ulus kahramandır, falan bölgenin insanları tembeldir, şu kentin kadınları...devamı |
|
| | Kebap makarnayı unutturdu Yedi yıl önce kebap yapmaya merak saran İtalyan aşçı Piero Ciantra, artık kebapçılık yaparak hayatını sürdürüyor. Doğu Anadolu'nun bir numaralı yemeği olan kebap, bir İtalyan'ın ellerinde hayat buluyor. Piero Ciantra ilk defa bundan 30 yıl önce gezmek amacıyla Türkiye'ye gelmiş ve bir...devamı |
|
| | Doğu'da sadece kebap yok Türkiye'nin yeme-içme merkezi İstanbul'da Çin'den Fransız mutfağına, Tayland'dan Meksika mutfağına, canınız ne çekerse tatmak mümkün. Uluslararası lezzetlere duyulan merak nedeniyle kendi kültürümüze ait yemeklerin biraz ihmal edildiği de bir gerçek. Tabii dört bir tarafta sürekli...devamı |
|