| |
|
|
İstanbul'da bir 'Giritli'
Türkbükü'ndeki Giritli'nin İstanbul'da da şube açtığını biliyor musunuz? Durun baştan alayım. Bodrum Türkbükü'nde Giritli adlı bir restoran vardır. Buraya 'balıkçı' demek uygun kaçmaz. Deniz mahsullerinden ve Ege-Akdeniz otlarından çok değişik mezeler yaparlar. Yemek fiks mönüdür. 20 kadar lezzetli mezeden yersin. Üstüne balık. Ardından meyve, tatlı. Bu arada istediğin kadar yerli içki. Ben Giritli'yi çok sevmiştim. Hatta bir keresinde Bodrum'a gidiyorduk. Güneş batmadan Giritli'ye ulaşabilmek için epey çabalamıştım. İşte o Giritli geldi İstanbul'a... Armada Oteli'nin hemen yan sokağındaki bir eski evi (konak diyelim) kiralamışlar. O yüzden ortam çok hoş. Yaz geldiğinde bahçeye de çıkılacakmış. ooo Geçen gün gittik. Bir de ne görelim: Türkbükü'nde hizmet veren garson arkadaşlar buradalar. Yazın ne yapacaklarını sorduk. Mecburen ikiye bölüneceklermiş. "O nefis otlardan bulabiliyor musunuz" dedim. Burada daha fazla çeşit varmış. Aslında Türkbükü'nde çok tutulan birkaç başka lokanta da İstanbul'da şube açtı. Ancak pek tutturamadılar. Bunun çeşitli nedenleri olabilir. Benim gördüğüm kadarıyla Bodrum'daki hava burada yakalanamıyor. 'Deniz' deseniz.... İstanbul'da sürüyle Boğaz'a nazır iyi lokanta var. Yani gelenler farklılaşmayı sağlayamadı. Bence Giritli, denize takılmak yerine, tarihi sayılabilecek, yüksek tavanlı bir mekânda faaliyete geçerek iyi yaptı. Çünkü mekânı böyle olan pek az lokanta var.
|