|
|
|
|
|
|
Konsolostan parmak davası
Almanya Başkonsolosu olarak görev yaparken İzmir'de by-pass olan Manfred Unger, yanlış tedaviden üç parmağını kaybettiğini öne sürerek hastane ve Prof. Büket'e trilyonluk dava açtı.
*** Başkonsolostan Türk doktora dava
Almanya'nın İzmir başkonsolosu olarak görev yaptığı dönemde by-pass ameliyatı olan Manfred Unger, yanlış tedavi nedeniyle sakat kaldığını öne sürerek 1 trilyon liralık tazminat davası açtı.
Manfred Unger, 1996 yılında Almanya'nın İzmir başkonsolosu olarak göreve başladı. Almanya'yı İzmir'de resmi olarak temsil ederken, adeta İzmir'in de Almanya fahri temsilciliğini üstlenen ve bu misyonu da başarıyla yürüten Unger, 2001 yılında geçirdiği By-pass ameliyatı sonrası ülkesine dönmek zorunda kaldı. Şimdi Manfred Unger bir kez daha Türkiye'de. Ama burada bulunma nedeni yıllar boyu üstlendiği misyondan çok farklı. Türkiye'de geçirdiği By-pass ameliyatı sırasında yapılmayan test sonucu yakalandığı HIT Sendromu rahatsızlığı yüzünden üç ayak parmağını kaybettiğini ve ancak destekle ayakta durabildiğini belirterek ameliyatın gerçekleştiği hastane ve ameliyatı yapan doktor hakkında 1 trilyon liralık tazminat davası açtı. Halen Almanya'da yaşamını sürdüren eski başkonsolos, 11 yıl daha görev yapabilecekken rahatsızlığı nedeniyle malulen emekli olduğunu ve maddi kayba uğradığını ileri sürdü.
AMELİYAT BAŞARILIYDI Uzun yıllar Almanya'nın İzmir Başkonsolosu olarak görev yapan Manfred Unger By-pass ameliyatı olmak için Özel Ata Kalp Hastanesi'ni seçmişti. Prof. Dr. Suat Büket'in yaptığı ameliyat sonrası bir hafta yoğun bakımda tutulan Unger, ülkesindeki Aachen Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavisine burada devam edildi. Daha sonra ameliyatın ardından bir türlü eski haline dönemeyen eski başkonsolos Manfred Unger'in vücudunun bazı yerlerinde morarmalar ve çürümeler başladı. Alman doktorlar yaptıkları tetkikler sonucu Unger'de, By-pass ameliyatı sırasında "Heparin"e bağlı olarak HIT Sendromu geliştiğini belirlediler. Rahatsızlığın daha da yayılmasını önlemek isteyen Alman doktorlar, Unger'in sağ ayağından 2. ve 3. parmaklarını, sol ayağında ise 2. parmağını keserek aldılar. Ayaklarından başlayan ülser de, yayılma tehlikesi nedeniyle yama ile kapatılarak durduruldu. Sendromun devam ettiği yerlerin kontrol altına alınabilmesi için Unger Almanya'da beş kez daha bıçak altına yattı. Ve Unger kendini toparlar toparlamaz avukatına talimat vererek İzmir 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde, ameliyat sırasında gerekli tetkikleri yapmayarak bu duruma düşmesine neden olduklarını iddia ettiği Özel Ata Kalp Hastanesi ve ameliyatı yapan Prof. Dr. Suat Büket'e karşı 1 trilyonluk tazminat davası açtı.
DAHA ÇALIŞIRDIM Unger tazminat davası dilekçesinde, ameliyattaki kusurlu tıbbi yardım nedeniyle, 11 yıl daha üst düzeydeki görevini sürdürebilecekken, malulen emekliye ayrılmak zorunda kaldığını belirterek şunları vurguladı; "HIT Sendromu'na bağlı olarak vücudumun çeşitli kesimlerinde başlayan morarma ve çürümeler sonucu üç ayak parmağımı kaybettim. Sık sık görülen çürümeler nedeniyle beş defa daha ameliyat olmak zorunda kaldım. Şu anda koltuk değneğiyle yürüyebilmekteyim. Ameliyat öncesi bana hiçbir şekilde HIT II Sendromu tetkikleri yapılmadı. Kalp ameliyatında heparinin standart olarak kullanıldığı ve her an HIT Sendromu'na neden olabileceği tıbbi bir gerçektir. Bu sendroma yakalanmaya bir defa bile heparin kullanımı yeterlidir. Bu hata ihmal, bilgi eksikliği ve hastanede donanım eksikliğinden kaynaklanmaktadır. 11 yıl daha çalışacakken malulen emekliye ayrılmak zorunda kaldım. Üst düzeyde görev yapmam nedeniyle elde ettiğim yüksek gelir, malulen emekliye ayrılmam sonucu düşmüştür. Bu nedenlerle tazminata hak kazanmak istiyorum."
Ali EYCE/MERKEZ
|
|
|
|
|
|
|
|
|