  |
|
Altın kızlar destek bekliyor
Fenerbahçe bayan basketbol takımı ligde oynadığı 22 maçta namağlup olup, Türkiye kupasını alarak, Fenerbahçe taraftarlarına büyük mutluluk yaşatmıştı. Altın kızlardan oluşan takım bugün Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapacakları Final-Four maçlarına tüm takımların taraftarlarını, özellikle de bayan seyircileri davet ediyor ve ekliyor; "Bu maç artık sadece takım maçı değil, tüm Türkiye'nin maçı".
Bir zamanlar TRT ekranlarında gösterilen ve basketbola ilgiyi artıran "Beyaz gölge" isimli dizi film, basketbolu, takım ruhunu ve heyecanını ekranlara taşımıştı. Fenerbahçe bayan basketbol takımı, erkek takımının bu sezondaki başarısını geride bırakarak, Avrupa'nın her sene ilgiyle izlediği Final-Four'a kadar geldi. Deneyimli kaptan Serap Yücesir, Nila Yiğit, Nalan Mete, Ceyda İşbırakmaz, Müjde Yüksel, Esra Şencebe, Şükran Albayrak, Bethany Donaphin, Sanja Periç ve coco Miller'den oluşan FB bayan basketbol takımı, bugün Macaristan takımı Mav-Coop'la yapacakları maç için tüm sporseverleri Abdi İpekçi'ye davet ediyor. Holiday Inn Otel'de kamp kuran bayan basketçiler, sporseverlerin desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu ve seyircinin maçları kazanmaları için itici güç olduğunu söylüyorlar.
ESRA: YENİ FB'Lİ OLDUM YENİ FB'Lİ OLDUM Takımın en genci 22 yaşındaki Esra Şencebe ise, Fenerbahçe'ye Erdemirspor'dan geldiğini belirterek "İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü'nde okuyorum. Ben de takımın ruhunu kaptım ve Fenerbahçeli olmaktan gurur duyuyorum. Boş zamanlarımda ise, bol bol müzik dinliyorum" diyor.
CEYDA: TAKIM RUHU ŞART TAKIM RUHU ŞART Takımın 24 yaşındaki forveti Ceyda İşbırakmaz, soyadından da anlaşıldığı gibi basket sahalarında başkalarına pek iş bırakmıyor. 1996 yılında Eskişehir'den İstanbul'a gelen Ceyda, Anadolu Üniversitesi'nde basketbol oynamış. Sekiz senedir de Fenerbahçe'de basket atan Ceyda, boş zamanlarında Fenerbahçe futbol takımının lig maçlarını gidiyor. Ceyda "Eğer fırsatım olursa, maçları gidip izlerim. Bazen arkadaşlarla toplanıp gidiyoruz. Takım ruhu önemli. Ben Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Antrenmanlardan fırsat bulduğumda sinemaya, tiyatroya gidiyorum. Bugün bizim için büyük gün, herkes Abdi İpekçi'ye" şeklinde konuşuyor.
NİLA: YENİLGİ BİLMEYİZ YENİLGİ BİLMEYİZ Fenerbahçe'deki ilk senesinde olan 25 yaşındaki Nila Yiğit, kendilerinin 22 maçta namağlup olarak ligi tamamladıklarını ve kupayı aldıklarını sevinçle söyleyerek "Çok zorlu geçen maçlar vardı. Önümüzde Türkiye kupası vardı. Çok yorulduk ama başardık. Şimdi sırada Avrupa var, onu da alacağız" diyor. Nila, en büyük hobisinin internette sörf yapıp, bilgi edinmek olduğunu belirterek "Boş zamanlarımızda da bir araya gelip, programlar yapıyoruz. Ben Erdemirspor'dan gelmiştim, İstanbul'u tanımaya çalışıyorum" diyor.
SERAP: BİZ BİR AİLEYİZ BİZ BİR AİLEYİZ Fenerbahçe bayan basketbol takımının 30 yaşındaki deneyimli kaptanı Serap Yücesir, aynı zamanda 2,5 yaşındaki Can'ın sevgili annesi. Takımın koçundan, oyuncusuna kadar bir aile olduğunu belirten Serap Yücesir, yönetimden büyük destek gördüklerini belirterek "Ben Fener'e 1990 yılında geldim. İzmir Urla Gençlik'te oynuyordum. Bu benim için en büyük heyecan; Final-Four'da oynayacağız. Bunu yaşamak bana gurur veriyor. Takım içindeki arkadaşlarımızdan, yöneticilerimizden, koçumuzdan ve seyircimizden büyük destek gördük. Bugün yapılacak maça sadece Fenerbahçe seyircisi değil, tüm takımların taraftarları gelsin istiyoruz. Bu, artık takım maçı değil, milli bir maç" şeklinde konuşuyor. Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi mezunu olan Serap Yücesir "Haftada yedi gün, iki kez, ikişer saat antrenman yaparız. Takım olarak dışarda da görüşürüz, yemeğe çıkarız. Sosyal yanımızı geliştirmeye çalışırız" dedi.
NALAN: KUPAYI İSTİYORUZ KUPAYI İSTİYORUZ Nalan Mete, Fenerbahçe'nin altyapıdan yetiştirdiği, komple bir sporcu ve takımın kaptanı Serap Yücesir'in yardımcısı. Sekiz yıldır potalarda skor yazan Nalan Mete, Final-Four'un Türkiye ve Fenerbahçe için çok önemli olduğunu belirtiyor. Mutlu bir evliliği olan genç sporcu "Avucumuza gelmiş bu büyük kısmeti kaçıramayız. Biz bu kupayı kazanmak istiyoruz. Taraftarlarımızı ve Türk halkını maçlara çağırıyorum. Bizi yalnız bırakmasınlar, onlardan güç alıyoruz. Parolamız cumartesi 14:30'da Abdi İpekçi'de buluşalım!" diyor.
MÜJDE: KAZANMALIYIZ KAZANMALIYIZ Fenerbahçe bayan basketbol takımına Migros Spor'dan gelen forvet Müjde Yüksel, Final-Four'da maçları kazanmak zorunda olduklarını belirterek "Maçlara hazırlanmak için çok çalıştık. Yoğun bir kampa girdik. 10 yıldır basketbol oynuyorum. Marmara Üniversitesi Almanca İşletme üçüncü sınıf ögrencisiyim. Hem okul, hem de profesyonel basket yaşamını bir arada götürüyorum. Maçları kazanmak için özellikle bayanların desteğini bekliyoruz, Abdi İpekçi'ye gelsinler" diyor.
Ali ÖZLÜER - Hasan ERŞAN
|