kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Selale Kadak @ SABAH
 
'Şeçmen dimağını açan şerbet'i içecekler mi?
Dalgalı kurdan biz de şikayetçiydik artık alıştık

'Şeçmen dimağını açan şerbet'i içecekler mi?

38 gün! Yerel seçimlerin yapılmasına sadece 38 günümüz var. Benim ilgimi en çok Eminönü'nde yaşananlar çekiyor. Eminönü'ndeki otel ve restoran sahiplerinin katıldığı bir öğlen yemeğindeyim ve kimle konuşsam bana, ikametgahını Eminönü'ne getirdiğini söylüyor.
Örneğin Kalyon otelinin müdürüyle birlikte 6 çalışanı artık otelde kalıyor. Yerel seçimlerde oylarını da Eminönü'nde kullanacak. Anlaşılan turizmcilerin canına tak etmiş. Özetle "Belediyede seyyar satıcılar kadar bile sözümüz geçmiyor" demeye ve bunu tüm Eminönü'ne ve başkan adaylarına duyurmaya çalışıyorlar. Ne de olsa Eminönü, gündüzden geceye nüfusu en dramatik şekilde düşen ilçelerden biri. Son seçimlerde 50 bin olan nüfusun 18 bini oy kullanmış, Saadet Partisi'nden Lütfi Kibiroğlu, 6 bin 500 oyla belediye başkanı olmuş. Oysa Eminönü'nde gündüz nüfus 2.5 milyona kadar çıkıyor.
Platform, Hemşehrilik Maruzatı ismini taşıyan toplantıyla ciddi bir kalabalığa da seslenme imkanı bulmuş. Kapıda, yarımadanın en güzel otellerden biri olan Armada'nın patronu Kasım Zoto duruyor. Elinde 'seçmenin dimağını açtığı, bilinçli oy vermesini sağladığı' (!) rivayet edilen Ahırkapı Şerbeti'nden var. Gelen herkese ikram ediyor. Aralarında Kasım Zoto, Yaşmak Sultan Oteli'nin sahibi Taner Yallagöz, Eresinler Otelleri'nin sahibi Müberra Eresin ve Erboya Otel'nin sahibi Faruk Boyacı'nın da bulunduğu bir grup turizmci önderliğinde yürütülen Eminönü Platformu, hem vatandaşlık bilincini artırmaya çalışıyor hem de adaylara "Bizim 1500 civarında oy potansiyelimiz var. Başını yastığa Eminönü'nde koyacak bir belediye başkanı ve birlikte yönetim istiyoruz" diyor.
Bekar odalarına dikkat!
Sanıyorum bu platformun ismini yakında çok daha sık duymaya başlayacağız. Başkanı olmayan, sadece sözcüleri olan platform gerçek bir sivil toplum örgütü gibi çalışıyor. Her ne kadar Zota, "Açık söyleyeyim. Biz de bir menfaat grubuyuz" dese de tarihi yarımadanın kültürel varlığını korumaya çalışan grubun menfaatinin tüm Türkiye'nin menfaatine olduğu çok açık. Bu arada Ankara'da topu topu 320 otel olduğunu düşünürseniz, 525 otelle Eminönü'ndeki olabilecek oy potansiyelini artık siz düşünün. Ama dün kimle konuşsam, en çok bekar odasının Eminönü'nde olduğu ve siyasetçilerin de politikalarını hep bu bekar odalarına yönelik yaptığı şikayetini duydum. Zaten bu nedenle otelciler taşınıyor. Adaylara gelince...Eminönü için Ak Parti, avukat Nevzat Er'in adaylığını açıkladı. Mevcut başkan Saadet Partili Kibiroğlu da yeniden aday. Eski İl Gençlik ve Spor Müdürü Vedat Bayram da DYP adayı.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Markalarımızı Danone'a sattık ama sektörden çekilmedik   / 19-03-2004
 Washington'dan ASD'ye önemli randevular!   / 17-03-2004
 Deneme Bilim Merkezi Yıldız Üniversitesi yolunda   / 12-03-2004
 Milyonlarca dolar hibe ettiler ama şimdi sokaktalar!   / 10-03-2004
 Güzellik en büyük ekonomi olacak   / 05-03-2004
 Kurtulursam 'iki misyonum var' demişti   / 27-02-2004
 e-dönüşüm için yola çıktılar   / 25-02-2004
 'Şeçmen dimağını açan şerbet'i içecekler mi?   / 20-02-2004
 Rahmi Koç'un Londra seyahati 45 milyon dolar tasarruf ettirdi   / 18-02-2004
 IP telefonları ile gelen demokrasi ve verimlilik   / 13-02-2004
YAVUZ SEMERCİ
Bu nasıl küreselleşme?
Terör küreselleştikçe,...
ŞELALE KADAK
800 futbol kulübü antrenmanda!
Yapılan projeksiyonlara...
ABDURRAHMAN YILDIRIM
Beklenti iyi, güven var fakat harcamaya para...
GÜNTAY ŞİMŞEK
İran, Rusya'dan çetin çıktı
Rusya'dan iki ayrı hattan, 4...
"Çok sevdiğim için öldürdüm"
Sevgilisini öldüren İsmail genç kızla birlikte çekilen fotoğrafları...
Podyumların arkasında taciz ve hakaret var
Kendisi de bir dönem mankenlik yapan İngiliz gazeteci Helen Kirwan...
Ucuz atlatmış
Ucuz atlatmış
Her fırsatta adımızı dünyaya duyuran ünlü modacımız Atıl...
Hanımağa seçim meydanlarında!..
Hanımağa seçim meydanlarında!..
Eşini kaybettikten sonra işlerin başına geçen ve adı...
IMKB
E: 20,348 D:% 0.80
DOLAR
S: 1,322,000 D:% 0.15
EURO
S: 1,615,000 D:% -0.55
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.