kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Para  kavgası
Para kavgası
G.Saray'dan özür ve Demirören şoku
A.Hassan'dan Luce'ye rest
Luce-Sinan savaşı

Para kavgası


Beşiktaş yönetimi, geçen yılki şampiyonluğun büyük kahramanları Sergen Yalçın ve Antonio Zago'ya 'Size fazla para yok' deyince ipler koptu.

Sergen, "Tümer'e 1.8 milyon dolar veriyorsanız, bana iki katını vereceksiniz" dedi

İlk yarı bittiği zaman şampiyon belliydi. Bu şampiyonun adı Beşiktaş'tı. Bu gerçeği tüm otoriteler kabul ediyordu. Sahadaki Beşiktaş ise önüne geleni futbol dersi vererek yeniyor, perişan ediyordu. Herşeyin mükemmel gittiği bir ortamda devre bitti. Teknik direktör Mircea Lucescu'nun ise ayakları yere basmıyordu. İşte o günlerde Lucescu hayatının affedilmez üç hatasını yaptı.
1- Ahmet Dursun ve İlhan Mansız'ın gitmesine izin verdi, yeni bir santrafor alınmasına karşı çıktı. (Luce çok ucuz diye Adrian Ilie'yi aldı. Ilie'nin iyi çıkması birazcık Luce'yi kurtardı..)
2- Fenerbahçe, Antalya'da çalışmalara başlamıştı. Beşiktaş ise tatildeydi. Futbolcular "Çalışalım hocam" dediler. Luce ise "Antrenman yok. Futbolu düşünmek bile yok" dedi. Sonra da "Bizim takım yaşlı. Maç oynayarak form tutar" diyerek Fener'den 9 gün sonra antrenmana başladı. Kar yağdı, kar topu oynandı, fırtına çıktı, Antalya'ya geç gidildi, 3 günlük antrenman ve 2 özel maçtan sonra önemli nokta ise şuydu.
Lucescu yönetime çıkarak bütün futbolcularla sözleşme yapalım. Devre arasında mutlu olurlar. İkinci yarıya huzurlu başlarlar" dedi. Büyük pazarlıklar sonucunda Tümer Metin, Ahmet Yıldırım, İbrahim Üzülmez, Guiaro Ronaldo ve Tayfur Havutçu ile sözleşme yapıldı. Kaan Dobra ve Serdar Topraktepe'ye ise "Siz bekleyin" denildi.
Antonio Zago'ya ise "Seni istemiyoruz" mesajı verildi. Sıra Sergen Yalçın'a gelince ipler koptu. Sergen, 'Oynayan benim, maç kazandıran benim. Oynamayan Tümer Metin'e 1.8 milyon dolar veriyorsanız bana iki katını vereceksiniz" restini çekti. Yönetim Sergen'in bu isteğine "Bekle" dedi. Beşiktaş'ın çok önemli iki oyuncusu olan Zago ve Sergen küsmüştü, küstürülmüştü. Her yenilen golde Zago vardı.
Artık o umursamıyor, ise hiç bir maçta öne çıkmıyor ve sıradan bir oyuncu gibi oynuyordu. Neden böylesin diyenlere ise "Para verdiğiniz Tümer oynasın ve maç kurtarsın" diyordu. Komik olan da şuydu. Beşiktaş'ın her şeyi olan Sergen Yalçın gece kulubü açmıştı. İlk müşterisi ise menajer Sinan Engin'di. Yani Sergen futbolu, yani Beşiktaş'ı ikinci plana atıyor, bu da yönetimce onaylanıyordu. (Geçen yıl deplasmanda Denizli maçı kazanılmış yönetici Yıldırım Demirören özel uçağı ile Sergen Yalçın'ı Bodrum'a tatile götürmüştü.
Oysa 3 gün sonra Galatasaray maçı vardı. Sergen, Bodrum'da sevgilisiyle buluştu, eğlendi ve dönüşte Galatasaray maçında harika oynadı...) Yani Sergen Yalçın özel biriydi. (Bu arada Galatasaray maçında Sergen harika oynayıp gol atmıştı ama Tümer Metin de "O pası ben verdim" Ronaldo'nun golü değil Sergen'in pası konuşuluyordu.
Yani takım arkadaşları da bütün başarıları Sergen'in tek başına üstlenmesine hoş bakmıyorlardı. Bütün buna rağmen Sergen Yalçın çok özel biriydi. Bir maç dönüşünde bir genç oyuncunun, Sergen için "Futbolun peygamberi" demesi Tümer Metin'i çıldırtmıştı. Olayın özü buydu işte. Bir yanda Tümer Metin-İlhan Mansız ikilisi, öteki yanda Sergen Yalçın ve genç hayranları. Beşiktaş ikiye ayrılırken bir de Rumenler ve Brezilyalılar diye kamplara bölünmüştü. Yani Beşiktaş parçalanmıştı. O şampiyon kadro paramparça olurken Beşiktaş yönetimi gerekli tedbirleri almamıştı. Verilen sözler tutulmamış, paralar gününde ödenmemişti. Beşiktaş zirvedeyken çöküyordu, yönetim ise uyuyordu.

ÖZÜR: Beşiktaş'ın hisseleri borsada 20 bin lira değer yitirmiştir. Dikkatsizlik sonucu 20 milyon dolar yazdık. '
DİĞER SPOR HABERLERİ
 Yabancı risk olur
 Şampiyona müjde
 Onlar yanlış yaptı
 İkisi de 'Evet' dedi
 Alex'i alacağız
 Garanti yoktur
 Besiktas sinir küpü!
 Greko Devrimi
 Tam bir komedi
 Gönlünde F.Bahçe var
 Atina Günlüğü
 Uğurlar olsun
 Valencia maçına 2.03'lük hakem
 Büyük Usta 'ders' verdi
 Yardımcı hoca için 3 aday var
 Fransa da olabilir
 Günün İçinden
 Hagi'nin yardımcısı Büyük Metin' oldu
 Beşiktaş Günlüğü
 Milan&Porto çok avantajlı
MERT AYDIN
Minderin sultanları
Son dönemde güreş çok tartışıldı...
ALTAN TANRIKULU
Daum ne yapıyor ?
Bursa maçı sonrası Fenerbahçe'yle...
Erdoğan: Özgürlükleri biz genişleteceğiz
Erdoğan: Özgürlükleri biz genişleteceğiz
Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin Adıyaman mitinginde...
Belediye başkanları yandı
Hükümetin hazırladığı yasa tasarısı kaçak konutlardan belediye...
Cellat Aramızda
Cellat Aramızda
Almanya'nın Augsburg kentinde kıskançlık krizine kapılarak ayrı...
'Suç şov'a son
'Suç şov'a son
Emniyet, AB'ye uyum kapsamında olay yeri tatbikatlarını...
Ucuz atlatmış
Ucuz atlatmış
Her fırsatta adımızı dünyaya duyuran ünlü modacımız Atıl...
İşte Rachel'in çamaşırları
İşte Rachel'in çamaşırları
Ünlü model Rachel Hunter, Ultimo iç çamaşırı firmasının 2004...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.