Portakal suyunu, karanfil ve tarçınla tencereye alın. Şekeri ilave edin, şeker eriyene kadar ısıtın. Daha sonra limon suyunu ve incirleri ilave edin. İncirlerin üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika pişirin. İncirleri tencereden alıp servis tabağına koyun. Şurubu biraz daha kaynatın. Hafif kalınlaşınca ocağı kapatıp, şurubu incirlerin üzerine dökün. Rendelenmiş portakal kabuğu ile süsleyin. Tatlı soğuyunca servis yapın. MALZEMELER 1 su bardağı portakal suyu 1 çay kaşığı tarçın 2 adet karanfil Yarım çorba kaşığı kahverengi şeker 8-10 adet kuru incir 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı yoğurt 1 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu