kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Ayse Tuter @ SABAH
 
Lezzet Güneşi
Karlı bahçe

Karlı bahçe


Tencereye sütü, unu, nişastayı, şekeri ve yumurta sarısını koyun, telle çırpın. Ateşte katılaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı ilave edin. Elmaların kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkarıp tencereye dizin. Üzerine tozşekeri koyup, elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Pasta kekini servis tabağına koyun. Elmaları, soğuduktan sonra kekin üzerine dizin. Kekin kenarlarını elmanın suyu ile ıslatın. Tarçınla fındığı karıştırıp, elmaların ortalarına doldurun. Hazırladığınız muhallebiyi kekin üstüne dökün. Soğuduktan sonra buzdolabında bir gece bekletin. Marmeladı cezvede biraz ısıtıp, pastanın üzerine gezdirin. Pastanın üzerini arzunuza göre süsleyip, servis yapın.

MALZEMELER

* 1 kg. süt
*1 su bardağı tozşeker
*2 kaşık un
*2 kaşık nişasta
*2 yumurta sarısı
*1 çay kaşığı vanilya
*1 adet hazır pasta keki
Üstü için:
*5 tane elma
*1 çay bardağı tozşeker
* 1 tatlı kaşığı tarçın
*1 portakal kabuğu rendesi
*1 çay bardağı fındık tozu
*1 kahve fincanı marmelat

Kestaneli sarma

Soğanları küp doğrayın. 1 kahve fincanı suyla, suyu kalmayacak şekilde pişirin. Zeytinyağı ilave edip, 10 dakika kavurun. Pirinci sıcak suyla yıkadıktan sonra soğanlara ekleyin ve kavurmaya devam edin. 1 su bardağı su ilave edip, kısık ateşte, kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Demlenen pirinci ateşten alıp, bir tepsiye dökün. Üzerine baharatları, dereotunu, maydanozu, şekeri ve tuzu koyun. Bir tavada 1 tatlı kaşığı yağda fıstık ve kuşüzümünü kızartın, kestanelerle beraber pirinçlere ilave edin ve harmanlayın. Lahanayı haşlayın. Yaprak kullanacaksanız sıcak suya batırıp çıkarın. Hazırlanan içten yapraklara birer çorba kaşığı koyup, sarın. Dolmaların üzerine bir tabak kapatıp, üzerini iki parmak geçinceye kadar su koyun. Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Sıcakken bir limon suyunu 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla çırpıp, dolmaların üzerine gezdirin.

MALZEMELER
* 1 orta boy beyaz lahana veya 500 gram yaprak
*4 adet soğan
*1 su bardağı haşlanmış ve ayıklanmış kestane
*2 adet soğan
*2 su bardağı pirinç
*1 su bardağı zeytinyağı
*1 adet limon suyu
*2 çorba kaşığı kuşüzümü
* 2 çorba kaşığı dolma fıstığı
*1 çorba kaşığı tozşeker
*1 çorba kaşığı kuru nane
*Yenibahar, tarçın, karabiber, tuz
*Yeterince su

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lezzet Güneşi   / 22-03-2004
 Karışık kızartma   / 21-03-2004
 Abant usulü kuzu   / 20-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 19-03-2004
 Limonlu piliç çorbası   / 18-03-2004
 Karnıyarık böreği   / 17-03-2004
 Kıymalı lazanya   / 16-03-2004
 Lezzet Güneşi.   / 15-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 14-03-2004
 Lezzet Güneşi   / 13-03-2004
HAKAN & UTKU
Bir fıkra ve bir soru
Papa özel arabasıyla giderken canı...
AYŞE TÜTER
Soslu madalyon
Soya sosu, nişasta, yağ, limon suyu,...
Yunanlılar'ın ilahı Eurovizyon için geliyor
Yunanistan'da, 15 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak Eurovizyon Şarkı...
Dünyayı sollayan Türk yarış pilotu
Türk yarış pilotu Can Artam, Formula 1'in alt serisi olan Formula...
Adada aşk cinayeti
Huzur beldesi Gökçeada önceki gün kurşun sesleriyle çınladı. 58...
Yıldızhan: Yeni yayın döneminde bomba olacağım
Yıldızhan: Yeni yayın döneminde bomba olacağım
Bomba gibi geleceğim Maksim'de sahne almaya başlayan İzzet Yıldızhan,...
Evlilikleri sallantıda!
Evlilikleri sallantıda!
Şınlak Şirketler Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanvekili Serdar...
İşte Rachel'in çamaşırları.
İşte Rachel'in çamaşırları.
Ünlü model Rachel Hunter, Ultimo iç çamaşırı firmasının 2004...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | ON Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.