Şerbet için, 2 su bardağı suyu tencereye alın. Tozşekeri ekleyin. Kaynayınca limon suyunu karıştırın. 1-2 taşım kaynatıp, ocaktan alın. Soğumaya bırakın. Tereyağı ve suyu tencereye alın. Su kaynayınca unu azar azar ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika pişirin. Soğutup yumurtaları karışıma yedirin. Elinizle yoğurun. Sıkma torbasına doldurun. Sıvıyağı hafifçe kızdırın. Sıkma torbasına doldurduğunuz hamuru, baş parmak kalınlığında yağa sıkın. Sallayarak kızartın. Soğuk şerbetin içine alın. 15 dakika bekletip çıkarın. Pudingi pişirip, tulumba tatlılarının üzerinde hafifçe gezdirin.
MALZEMELER (6 kişilik) 1 çorba kaşığı tereyağı 5 kahve fincanı su 5 kahve fincanı un 4 adet yumurta 1 tutam tuz Şerbeti için: 2 su bardağı su 500 gram tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu Kızartmak için: Sıvıyağ Üzeri için: 1 çorba kaşığı toz kakaolu puding 1 su bardağı süt 1 çorba kaşığı antepfıstığı