| | Balat'ta Akdeniz yemekleri BALAT'ta son dönemlerde birbirine ardına şık mekanlar açılmaya başlandı. Bunlardan biri olan Argos'ta ev mutfağı özeninde günlük taze mezeler, otlar, balıklar ve tüm deniz ürünlerini bulmak mümkün. Butik anlayışıyla hizmet verilen 40 kişilik mekanda gruplara özel mönü yapılıp...devamı |
|
| | Denizden gelen özel lezzetler Çengelköy balık restoranları arasına bir yenisi daha eklendi: Del mare. Şık ve farklı bir atmosferde, Boğaz manzaralı bir masada deniz ürünlerine doyulmuyor. Karidesli mantıyla ravioliyi denemeyi unutmayın. Boğazın iki yakası arasında hızlı bir rekabet var. Avrupa yakasındakiler daha...devamı |
|
| | Ege'den gelen bir lezzet elçisi Giritli, Armada Oteli'nin yan sokağında zarif biçimde restore edilmiş iki katlı tarihi bir köşkte yeralıyor. Bodrum'da sekiz yıldır ünlenen bu restoran Ankara'daki şubesinden sonra şimdi de İstanbul'da. Ne yazık ki İstanbul'da bahar aylarıyla birlikte coşan yenilebilir otlarını...devamı |
|
| | Bu çiçekler yeniyor Türk mutfağını kişniş, kıvırcık maydonoz, rezene gibi otlarla tanıştıran Chemera, hem yenebilen hem de süs için kullanılan çiçekleriyle de dikkat çekiyor. Yeşillikler Akdeniz mutfağının vazgeçilmezlerinden. Türk mutfağı da Akdeniz mutfağından özellikler taşır. Buna rağmen ülkemizde yakın...devamı |
|
| | Beğendiklerim Mezelerinde sebze ve otların ağırlıkta olduğu, kırmızı ete hiç yer verilmemiş son derece zengin fiks menüsü, uygun fiyatları ve kaliteli servisi ile Giritli, İstanbul'un gözde olmaya aday yeni bir restoranı.
Beğendiklerim Cankurtaran semtinin dar sokaklarından birinde...devamı |
|
| | Cep telefonlarınız denize düşebilir Fenerbahçe Pyramid Alışveriş Merkezi'nde, denizle burun buruna bir balık lokantası açıldı. Şimdilik kapalı mekanda hizmet veriyor. Ama yazın yemekler terasta yenecek. Doğma büyüme Kadıköylüyüm. Hayatının, kısa da olsa bir dönemini denizle haşırneşir geçirme olanağını bulan şanslı...devamı |
|
| | Aşçıların en temizi Londra'da düzenlenen Dünya Aşçılar Şampiyonası'ndan pek çok ödülle dönen Türk Milli Mutfak Takımı'ndan Serkan Yaman, "Hijyen" dalında altın madalya kazandı. Geçtiğimiz haftalarda İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen Dünya Aşçılar Şampiyonası'na katılan Türk Milli Mutfak Takımı, pek...devamı |
|
| | İzmir'de balık keyfi başkadır Buranın en büyük ustalığı ızgara olsun, tava olsun balıkları gereği gibi pişirmesi. Levrek buğulaması ise çok lezzetl. İzmir, restoran işletmecileri açısından zor bir kenttir. Havalar iyileştiği andan itibaren, hafta sonları İzmir'in ekonomik durumu vasatın biraz üstünde...devamı |
|
| | Sabah kafe akşam kulüp Anadolu yakasındaki Lyra, günün her saatinde müşterilerine sınırsız hizmet sunmaya devam ediyor. Dragos'ta Büyük Ada ve Heybeli Ada'ya karşı muhteşem bir mekanda bulunan Lyra, günün her saatinde müşterilerine sınırsız hizmet sunmaya devam ediyor. Adını dört takım yıldızından alan Lyra,...devamı |
|