| | Kebap makarnayı unutturdu Yedi yıl önce kebap yapmaya merak saran İtalyan aşçı Piero Ciantra, artık kebapçılık yaparak hayatını sürdürüyor. Doğu Anadolu'nun bir numaralı yemeği olan kebap, bir İtalyan'ın ellerinde hayat buluyor. Piero Ciantra ilk defa bundan 30 yıl önce gezmek amacıyla Türkiye'ye gelmiş ve bir...devamı |
|
| | Doğu'da sadece kebap yok Türkiye'nin yeme-içme merkezi İstanbul'da Çin'den Fransız mutfağına, Tayland'dan Meksika mutfağına, canınız ne çekerse tatmak mümkün. Uluslararası lezzetlere duyulan merak nedeniyle kendi kültürümüze ait yemeklerin biraz ihmal edildiği de bir gerçek. Tabii dört bir tarafta sürekli...devamı |
|
| | Komşudan seçme lezzetler İstanbul gece yaşamında son zamanlarda Yunan müzikleriyle eğlenmek ve komşu mutfağın yemeklerini tatmak çok moda. Eğlence dünyasının popüler mekanları da bu yönde değişiklikler yapmaya başladı. Nişantaşı'nın hareketli bölgelerinden Valikonağı Caddesi'ndeki AvantGarde Restaurant da stil...devamı |
|
| | Kebabın en lezzetlisi nerede yenir? Kebap Urfa, Gaziantep ve Adana'da mı yenir, yoksa İstanbul'da mı? Sabah Gazetesi yazarlarından Emre Aköz'ün bir Urfa gezisi üzerine kebabın iyisinin İstanbul'da olduğunu söylemesi, kebap konusunda harareti giderek artan bir tartışmayı başlattı. Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'da seçim...devamı |
|
| | Caddenin değişmeyen adresi Bağdat caddesinin klasiklerinden Carpe Diem Cafe-Bar ve Restaurant olarak hizmet veriyor. Karşı yakanın yıllardır değişmez buluşma adresi olan mekanda, bahar ve yaz aylarında dışarıda hem yemek yeyip hem de cadde keyfini yaşabilirsiniz. Carpediem İtalyan ve Fransız yemeklerinin yanısıra,...devamı |
|
| | Hayatınıza keyif ve tat geliyor Passage Markiz iki farklı yeniliğe imza atıyor. Biri lezzetli çikolatalar önerirken, diğeri keyifli bir alışveriş imkanı sunuyor. İsviçre'de üretilen Mon Markiz çikolataları, tatlı dünyasına yepyeni bir heyecan getiriyor. 41 değişik lezzetteki çikolatalar pralin, truffe, dev truffe,...devamı |
|
| | Masamızda İtalyan şarap dünyasından bir asil var Michel Rolland'ı tanıyor musunuz? Onun "guru", "dahi", "sanatçı" veya "sihirbaz" olduğunu söyleyenler var. Bir şarap danışmanı olarak ününe bakınca, belki de tüm bu sıfatları taşımalı. Gazetelerde seri yazı istenmez. Devamı haftaya lafından kaçınılır. Ne diye? Çünkü araya giren süre,...devamı |
|
| | Yemeklerimizin gizli mesajı İyi bir yemeğin sadece tadının iyi olması yeterli değil. Onun ortama uygunluğu, doğru biçimde sunulması da en az lezzeti kadar önem taşır. Yemekle ilgili gizli şifreler bilinmezse, hata yapmak kaçınılmaz. Bir çöpçatan programı var, radyolarımızdan birinde. Görücüye çıkan hanım kızlarımız...devamı |
|
| | Kursiyerleri devrede Bu işin meraklıları giderek daha fazla kakao oranı yüksek çikolatadan söz ediyor ya. Onun da bir sınırı var. Kakao oranı yüzde 85'i aştığında, acılık artık onu yenilemez hale sokuyor. Buna karşı yüzde 70'le başlayan ideal bir aralık. Her iddialı isim o aralığa...devamı |
|