kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Teknoloji
    Otomobil
    Sinema
    Hobi
    Çizerler
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Kenan Onuk @ SABAH
 

Final gibi maç

Dün akşam Rize'de her iki takım da bol deplasmanlı, atak, seyirciye heyecan veren güzel bir kupa maçı oynadılar. İki takım da karşılaşmaya istekli, hırslı ve coşkulu başladı. Maçın başından itibaren sürekli atağı düşünen iki ekibin seyir zevki yüksek, güzel futbolu, topun her iki kalede görünmesini sağladı. Hele bazı dakikalarda sanki bir tenis müsabakası izledik. Rizespor son haftalarda iyi maçlar çıkarıyor. G.Saray'ı deplasmanda 5-0 yenerek kupa dışı bırakan Karadeniz ekibi, F.Bahçe karşısında da sahasında etkili bir futbol sergiledi. Tuncay giderek form tutuyor. İlk dakikalarda attığı sert şutun direkten dönmesi bir şanssızlık olarak değerlendirilebilir. Daha sonra ceza alanı içinde atılan pası iyi değerlendiren Şener'in hiçbir müdahale ile karşılaşmadan attığı sert volenin ağlara takılmasında ise Volkan'ın yapabilecek hiçbir şeyi yoktu. Golden sonra da maçın temposu düşmedi. F.Bahçe'nin 40. dakikadaki golü sürekli atak yapmanın, iyi bölgelere deplase olmanın ve hırslı futbolun sonucuydu. Ümit soldan sert bir şut attı, kaleciden dönen topa Selçuk müdahale etti ve boş kaleye attığı golle beraberliği sağladı. F.Bahçe belki orta sahada geçen haftalarda olduğu gibi kalabalıklaşamadı ama iki forvete atılan başarılı uzun paslarla ve hızlı driplinglerle ataklarını sürdürdü.

***

İkinci yarıda da gerçekten müthiş bir mücadele izledik. Sanki bir kupa finali idi. İkinci golü yine Rizespor attı. İsmail Güldüren yerini kaybetti, boş bıraktığı alandaki verkaçta Saffet köşeye çok sert vurdu. Yine Volkan'ın yapabileceği bir şey yoktu. Futbol hata affetmiyor. Golcü Saffet'i o pozisyonda böylesine boş bırakmak ciddi bir defans zaafıydı. Olması gereken bölgede İsmail yok, Luciano ve Tomas da Saffet'in kademesine girmiyor. Defanstaki bu hata F.Bahçe'nin ilerdeki maçlarda da benzer goller yemesine neden olabilir. Dolayısıyla bu hataları ortadan kaldırabilmek için daha iyi çalışmaları lazım defans adamlarının. Golden sonra kenar adamlarını da ileri çıkaran F.Bahçe etkili ataklarla yeni pozisyonlar bulmaya çalıştı. Klasik orta saha varyasyonları yapılamadığından genelde uzun toplarla ve hızlı driblinglerle rakip üzerinde baskılı olmaya devam etti sarı-lacivertliler. Daum 69'da üç değişiklik birden yaptı. Servet, Rebrov ve Mehmet yorulan takıma taze kan oldular. Ümit'in akıl dolu ortasını iyi takip eden Luciano'nun kafa golü ile bitime 5 dakika kala beraberlik geldi. Bu dakikalar F.Bahçe'nin değil Rize'nin daha etkili olduğu dakikalardı. Uzatmada ise herşey değişti. Daum'un artık iyice farkına varması gerekir ki, Rebrov haftalardır çok formda. Mücadele ediyor, pozisyon yaratıyor, hızlı atakları başarıyla gerçekleştiriyor ve takıma büyük fayda sağlıyor. İlk 11'in değişmez oyuncusu olmayı hakediyor. Yine uzun bir dripling sonrasında attığı uzatmadaki 3. golü onun bu takımı hakettiğini gösterdi. Dağılan Rize karşısında 2 dakika sonra Tuncay'ın yine kendi hırsı ve çabası ile attığı 4. gol işi bitirdi. F.Bahçe zor bir takım karşısında kolay olmayan bir galibiyet aldı. Ve başarılı çıkışını sürdürdü.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Gol yağmuru   / 14-03-2004
 En önemli zafer   / 01-03-2004
 Fener çok iyi   / 23-02-2004
 Dişli mücadele   / 16-02-2004
 Final gibi maç   / 12-02-2004
 Zor da olsa 3 puan   / 08-02-2004
 Fark yine 5   / 02-02-2004
 Van Hooijdonk   / 30-01-2004
 Rüştü'ye hayır!   / 23-01-2004
 Organizasyon!   / 19-01-2004
İSKENDER GÜNEN
Dev uyanıyor
Haftalardır Trabzonspor'un başarılarında...
ALTAN TANRIKULU
Medeni futbol
Futbolu çok seviyoruz.. Ama seyircimizle,...
HINCAL ULUÇ
Fener asılmadı
Ne oldu da 2004'e çok iyi başlayan...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Çekirge sıçramadı
F.Bahçe ligde G.Birliği'ni mahkum...
KENAN ONUK
Zamanı gelmeden
Futbol oyun tarzı olarak Fenerbahçe ve...
CHP zihniyeti gittiği yere bereketsizlik götürür
CHP zihniyeti gittiği yere bereketsizlik götürür
İktidarla muhalefet arasındaki 'kök' tartışması devam ediyor. Baykal...
Deniz Baykal: Senin ampulün külüstür!..
Deniz Baykal: Senin ampulün külüstür!..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin İzmit'te...
Askeri mahkemeyi bile arar oldular
Askeri mahkemeyi bile arar oldular
DEV-YOL davası 23 yılını tamamlıyor. Sıkıyönetim Mahkemesi 7 idam...
YÖK bakanla köprüleri attı
YÖK bakanla köprüleri attı
Milli Eğitim Bakanlığı'nın YÖK tasarısıyla ilgili Danışma Kurulu...
Standart Bekleyen Mankenler
Standart Bekleyen Mankenler
Cansu Dere
Ben kendimi uygun görüyorum. Türkiye'de iyi...
En yakın dostu köpeği
En yakın dostu köpeği
Hawaii doğumlu Stacey Kamano henüz 11 yaşındayken katıldığı Genç Miss...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Teknoloji | Otomobil |Sinema | Hobi | Çizerler | ON
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.