|
 |
|
 |
Cep telefonundan "böcek" imal etti
İlkokul mezunu genç ayrıldığı sevgilisinin evine kendi icat ettiği dinleme cihazını yerleştirince başı derde girdi.
İSTANBUL Pendik'te bir ihbar üzerine Kurtköy'deki Yükselen Yurt Sitesi'ne giden jandarma ekipleri evdeki televizyonun içine kurulmuş bir "dinleme" düzeneği ile karşılaştılar. Ev sahibi Dilek Savcı'nın, "Eski sevgilim koymuş olabilir" şeklindeki ifadesi üzerine 27 yaşındaki Özgür Özgan'ı sorguya alan jandarma, kıskançlık yüzünden "mucit" olan gencin şaşırtıcı hikayesiyle karşılaştı. Özgür Barış Özgan'ın ifadesine göre daireyi dört yıl önce sevgilisi Dilek ile birlikte kiralamış, bir buçuk yıl önce de ayrılmışlardı. Ayrılmalarına rağmen hâlâ genç kızı seven genç adam, sevgilisi ile beraber olamasa bile her an ne yaptığını öğrenebileceği bir düzenek kurmaya karar vermişti.
TELEVİZYONA MONTE ETTİ Bir fabrikada elektrikçi olarak çalışan Özgür yabancısı olmadığı devreleri ve bir cep telefonunu kullanarak cihazı hazırladı. Cihaz, eve biri geldiğinde harekete geçerek, devrede bulunan bir cep telefonu aracılığı ile kendisini otomatik arayacak ve evdeki konuşmaları dinlemesini sağlayacaktı. Fazla pahalıya kaçmamak ve basit bir devre kurmak için önce görüntüye duyarlı bir fotoseli, mini bir röleye bağlamıştı. Bu röle fotoselin ikazıyla devreye girerek cep telefonun kendi numarasının kayıtlı olduğu 1 tuşuna basarak otomatik olarak yanındaki cep telefonunu arıyordu. Cep telefonu özel bir devre ile televizyonun güç kaynağına bağlanarak kendiliğinden şarj da oluyordu. Evli ve bir çocuk babası Özgan, genç kadının evde olmadığı bir sırada eve giderek yaptığı cihazı monte etmişti. Cihazın çalışıp çalışmadığını anlamak için de defalarca kontrol etmişti. İcadının saat gibi çalıştığını görünce de evden ayrılmıştı. Ancak televizyonun arızalanması genç adamın tüm hesaplarını alt üst etmişti.
"TEHDİTLERİNE KULAK ASMAMIŞTIM" Evindeki televizyonun içinden dinleme aleti çıkan Dilek Savcı ise olaya çok sinirlendi. Genç kadın, "Özgür'den bir buçuk yıl önce ayrıldım. Ama o sürekli beni rahatsız ediyor, eve içkili geliyordu. Yeni sevgilimle gittiğim yerlere bile karışıyordu. Beni evin bir yerine bir cihaz yerleştirdiğini ve bu cihazla ne yaparsam haberinin olacağını söyleyerek tehdit ediyordu, ama buna inanmamıştım" diye konuştu.
Yalçın BEL / MERKEZ
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|