kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Sarı Sayfalar
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
'Hayır İttifakı
'Hayır İttifakı
Masadan çekilir, halka hayır demeye giderim
Başbakan Talat: Sorunlar 22 Mart'a kadar çözülmez
Denktaş üzerinden siyaset yapmayın
Denktaş: Ümitli dönüyorum

'Hayır' isteyeceğim

Annan Planı'nda iki kesimlilik, egemenlik ve garantörlük yer almazsa Denktaş düzenlenecek referandumda hayır kampanyası yapacak

ATO'NUN "Uluslararası Kıbrıs Konferansı"nda konuşan KKTC Cumhurbaşkanı "Her türlü desteği verdiniz, şimdi sesinizi de istiyorum" dedi. Demirel ve Ecevit Denktaş'ı ayakta alkışladı.

HÜKÜMETTEN DESTEK
DENKTAŞ
dün Ankara'da Erdoğan ve Gül ile de ayrı ayrı görüşme yaptı. Denktaş, AB liderlerinin Türkiye'ye verdiği güvenceleri duyunca umutlandığını açıkladı.


***

'Hayır İttifakı

KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş, Ankara'ya gelişinde MHP, SP, DSP, BBP ve İP'lilerin oluşturduğu kalabalık tarafından karşılandı RAUF Denktaş’a havaalanından ATO salonuna kadar 4 bin araçlık konvoy eşlik etti. Destek sloganları Başkent’i inletti.

KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, dün öğle saatlerinde Nurol İnşaat'a ait özel bir uçakla Esenboğa Havaalanı'na inmeden önce bütün hazırlıklar yapılmıştı. Ankara'ya 28 kilometre uzaklıktaki Esenboğa Havaalanı yolu, AKP ve GP hariç neredeyse bütün siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin, vatandaşların otobüs, minibüs ve özel araçlarından oluşan 10 kilometreyi bulan konvoyu ile dolmuştu. Karşılama töreninde hükümetten kimsenin olmaması dikkat çekti.

* HAVAALANI VIP salonunda da hazırlıklar yapılmıştı. SP lideri Recai Kutan, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün ve KKTC Büyükelçisi Ahmet Zeki Bulunç ile siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri Denktaş'ı havaalanında karşılamak için apronda hazırlık yaparken bu sırada bir başka hazırlık daha başladı...

* DENKTAŞ, havaalanına inmeden güvenlik önlemleri artırıldı. Uçak aprona indiğinde, jandarma ve özel harekat timleri çevrede kuş uçurmadı. Denktaş'ın çevresine adeta etten duvar örüldü.

İLERLE, TÜRKİYE SENİNLE
* DENKTAŞ'IN makam aracının çevresi koruma araçlarıyla ablukaya alındı. Denktaş, Esenboğa'dan şehre gelişinde, kendisini karşılayan halkın coşkusundan çok etkilendi. Makam aracından vatandaşları selamlarken bir ara gözyaşlarına hakim olamadı ve "50 yıldır gelir giderim, böyle bir şey görmedim" dedi.

* KONVOYA katılan ve konvoyun bir bölümünü oluşturan taksiciler de Denktaş'ı davul ve zurnayla selamladı. 13 kilometrelik konvoya polisin verdiği bilgiye göre katılan araç sayısı 4 bini geçti.

* DENKTAŞ toplantının yapılacağı ATO' ya geldiğinde mehter takımı marşlar çalmaya başladı. Denktaş önce Kıbrıs gazileriyle tokalaştı, ardından mehter takımını yöneten mehteran başı ve kös çalan mehter başının yanına gitti.

BUGÜNLERİ GÖRDÜM YA...
* DENKTAŞ, Mehter Başı Sami Gül'ü kutladıktan sonra mehter takımını Kıbrıs'a davet etti. Denktaş, Mehter Başı Sami Gül'e, "Kıbrıs'ta birlikte yürüyeceğiz" dedi. Denktaş, mehter takımından hücum marşını çalmalarını istedi. Marşı dinleyen Denktaş daha sonra yemek salonuna geçti.

* DENKTAŞ ATO önündeki kalabalığı güçlükle aşarak Konferans Salonu'na ilerlerken bir ara basamaklara takıldı. "Aman efendim dikkat edin, bacağınız kırılacak" uyarıları üzerine, "Bugünleri de gördüm ya gitsin bir bacak önemli değil" dedi.

BOZKURT ECEVİT' SLOGANLARI
* BU sırada ATO'ya 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, DSP lideri Bülent Ecevit, SP lideri Recai Kutan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, DYP ve MHP yöneticilerinin hemen hepsi ile diğer siyasi parti temsilcileri gelmeye başladı. AKP'den ise katılım olmadı. Ecevit salona girerken, "Halkçı Ecevit, Bozkurt Ecevit" sloganları atıldı.

* MHP'Lİ gençler ellerindeki Türk ve KKTC bayraklarını sallayıp tekbir getirerek "Ya Allah Bismillah Allahu Ekber", "Kıbrıs Türk'tür Türk Kalacak", "Tüm Türkiye seninle gurur duyuyor", "Hükümet İstifa Tayyip Amerika'ya", "Bozkurt Denktaş Ülkücüler Seninle", "Başbuğ Denktaş" diye slogan atarken, diğer yandan CHP, DSP ve İP'li gençler "Satamaz emlakçı Tayyip Kıbrıs'ı" sloganını attı.

VURAL SAVAŞ AĞLADI
* BİNLERCE araç ve kişinin toplandığı ATO çevresinde ve bahçesinde trafik sıkışırken, ilginç pankartların taşındığı da gözlendi. Pankartlar arasında en dikkat çekeni, ilk harflerinin sıralanmasından AKP çıkan, "Amerika'nın Kulu Partisi" oldu.

* DENKTAŞ konuşurken, MHP'li gençler elleriyle kurt işareti yaparak sloganlar attı.

* DENKTAŞ'IN konuşmasının ardından duygulanan eski Yargıtay Başsavcısı Vural Savaş göz yaşlarına engel olamadı.

Osman AYDOĞAN-Göksek ÇAĞLAV-Evren MESCİ - ANKARA

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çocuklarını da evini de yaktı
 Referandum maaşlara bağlı
 Havalar buz kesti
 Uzun soyadı rekorunu kıracak
 Eski karı-kocaya kokain sorgusu
 Komuşuları: 'çok 'iyi bir adamdı
ÖMER LÜTFİ METE
Yeni Soğuk Savaş
ABD'nin yanında Irak Savaşı'na...
MEHMET TEZKAN
Ankara şovunun anlamı ne?
Sözü uzatmadan belirtelim..
EMRE AKÖZ
'Son vuruş' fukaraları
Gençlerbirliği-Parma maçını...
Kerry-Hillary el ele, hep beraber seçime
Demokratlar'ın başkan adayı belli: John Kerry. Peki ya yardımcısı?...
'Şahinler' film sunar
10 milyon dolara hazırlattığı reklam filmlerinde Cumhuriyetçi Başkan...
Başkan Şah  Terim Mat
Başkan Şah Terim Mat
Divan Kurulu ve Mali Kongre'de kendisine Terim'i şikayet eden, hatta...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Sarı Sayfalar | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.