kapat
   
SABAH Gazetesi
 
  » Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Omer Urundul @ SABAH
 

Bu kez tutmadı!

Dün gece Kadıköy'deki puan mücadelesi nefes kesen bir maça sahne oldu. Daha ilk dakikalardan Fenerbahçe'nin zorlanacağı belliydi. Çünkü karşısında disiplinli, rakibini iyi etüd etmiş, taş gibi bir takım vardı. Bir de duran toptan yenen hatalı golle erken skor dezavantajına düşülünce işler iyice çıkmaza girdi. Önce kısa süreli bir panik yaşandı, ardından oyun karşı alana yıkıldı. Yoğun baskıya ve yüksek tempoya rağmen devre sonuna kadar üretkenlik sağlanamadı. Bunun iki sebebi vardı. Birincisi, Diyarbakırspor'un akıllı ve çabuk libero Burhan yönetiminde uyguladığı iyi yerleşmiş savunma kurgusuydu. İkincisi de Fenerbahçe'nin çok yönlü ve etkili hücum varyasyonlarına sahip bir takım olmayışıydı. İlk yarıda gole yakın iki pozisyona da defans blokundan Luciano girdi. Bu arada rakibin kontratak girişimleri de tehlike sinyalleri veriyordu.

***

Daum tahmin ettiğim gibi ikinci yarıya yine kumar oynayarak başladı. Servet ve Rebrov'u oyuna alırken, Tomas ile İsmail Güldüren'i çıkardı, Ümit Özat'ı da sol kulvara çekti. F.Bahçe bu yarıda hırsı ve temposu ile kazanmak için karşı kaleye yüklendi ama devrenin başından sonuna kadar da rekor sayıda net kale önü tehlikeleri ile karşılaştı. Hazır olmayan Servet'in görev yapması, Ümit Özat'ın da alışık olmadığı defans blokunun solunda oynaması, gol tehlikelerini bu ikilinin tarafından gündeme getiren en önemli etkendi. Skora denge geldikten sonra en kritik an Tuncay'ın kaçırdığı goldü. Yine ilk yarıdaki gibi yoğun baskıda üretkenlik sağlanamıyordu. Daum en büyük yanlışını takımın en başarılı ismi Ali Güneş'i dışarı çıkararak yaptı. Bir de üstelik bu sefer Selçuk'u defansın sağına çekti. Riskli anlayışta böyle garip bir geri dörtlü oluşunca Diyarbakır için pozisyonlara girmek zor olmadı. Tekrar skor avantajını da yakaladılar. Ama santra ile birlikte fırsatçı Nobre skora bir daha denge getirdi. Son dakikalarda ise yine gole yakın Diyarbakırspor'du. Hele Bakadal'ın kaçırdığı gol inanılmaz cinstendi.

***

Sonuçta F.Bahçe evinde önemli bir iki puan kaybetti. Daum'un garip oyuncu ve görev yeri değişiklikleri bu sefer tutmadı! F.Bahçe'nin en başarılı isimleri Ali Güneş ve Aurelio idi. Diyarbakırspor Teknik Direktörü Sakıp Özberk, F.Bahçe'yi çok iyi analiz etmiş. Hem takım savunmasında başarılıydılar, hem de ofansif girişimlerde. Attıkları iki golün dışında 5 net pozisyona girildi. Bu da ne kadar iyi oynadıklarının göstergesiydi. Bence iki puanı F.Bahçe değil, D.Bakır kaçırdı. Hakem Selçuk Dereli başarılı bir yönetim gösterdi. En büyük artısı seyirci baskısına girmeden objektif kalmasıydı. En büyük yanlışı da maçı çok az uzatmasıydı. Sakatlıklar oldu, oyuncu değişiklikleri yapıldı, 3 kere de kaleci Şenol sakatlandı. En az 5-6 dakika uzatmalıydı maçı.

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sağlam'ın büyük hatası   / 24-02-2004
 Ümit'in gecesi   / 23-02-2004
 Bu da kazanç   / 22-02-2004
 Daum'un yanlışları!   / 17-02-2004
 Bu kez tutmadı!   / 16-02-2004
 Daum yine tutturdu   / 12-02-2004
 Luce hata yapıyor   / 10-02-2004
 Önemli galibiyet   / 08-02-2004
 Luce'nin yanlışları   / 07-02-2004
 Daum doğruyu buldu   / 03-02-2004
ÖMER ÜRÜNDÜL
Rövanşta her şey olabilir
Bu tip iki maç üzerinden eleme...
GÜRCAN BİLGİÇ
Burunları sürttü
Roma takımı büyük burnunun cezasını...
HINCAL ULUÇ
Terim Sabri'yi oynatmamalı
G.Saray, bir Avrupa Kupası...
LEVENT TÜZEMEN
Tam bir savunma faciası
İspanya'daki futbol elçimiz...
KAZIM KANAT
Böyle goller yenilmez ki!
Övgüleri sona bırakalım. Önce...
EROL KAYNAR
İnönü'de biter
Beşiktaş, iki kilit oyuncusu Giunti ve...
Gül, RTUK'ü Kürtçe yayınla ilgili uyardı
Gül, RTUK'ü Kürtçe yayınla ilgili uyardı
Gül, "Kürtçe şarkı" haberi için atv'ye ceza veren RTÜK'e, reformların...
CHP'yi işgüzarlık AKP'yi trafik yaktı
Eskişehir'de CHP, Batman'da AK Parti ve DYP, Alaşehir'de AK Parti...
Töre kurşunu iki taksitte vurdu
Töre kurşunu iki taksitte vurdu
Bitlis’te tecavüze uğrayınca hakkında ‘ölüm’ kararı verildi.
Eşini öldürdü, o da öldürüldü
Eşini öldürdü, o da öldürüldü
Gaziantep'te aynı gün cesetleri bulunan karı-koca cinayetlerinin sır...
Ortak düğün kıyafeti!
Ortak düğün kıyafeti!
Ender Mermerci ve kızlarının giyime ne kadar meraklı olduğu ve...
Holly para basıyor
Holly para basıyor
Tarkan'ın 'Şımarık' parçasını 'Kis Kis' adıyla seslendirip dünya...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.