Liseli gençlerden örnek davranış
Yüzyıl Işıl Lisesi öğrencileri tam 4 yıldır 17 Ağustos'ta kimsesiz kalan 85 çocuğa yardım eli uzatıyor. Genç öğrenciler, her yıl açtıkları fotoğraf sergisinde yurtta yaşayan çocukların yaşamlarını belgeliyor.
Onlar, Gölcük Depremi'nin yıktığı minicik kalplere el uzatan bir avuç liseli... Türkiye'nin yüreğini yaktığı depremde kimsesiz kalan ve yerleştirildikleri yurtta hayata yeniden kazandırılmaya çalışan yaşları 5 ila 18 arasında değişen çocukların ablaları, ağabeyleri.... Yüzyıl Işıl Lisesi'nin gönüllü öğrencileri tam 4 yıldır, Türk-Alman Vakfı tarafından Saray Köyü'nde yaptırılan bir yurda yerleştirilen 85 çocuğa yardım ediyor. Ayda bir kez otobüsle giderek yardımları yetkililere teslim eden liseliler, bununla da yetinmeyip çoğunluğu psikolojik sorunlar yaşayan çocuklar ile sohbet edip, oyunlar oynuyorlar. Yardım kampanyalarına "Saraylı Çocuk Köyü Projesi" adını veren liselilerin tek amacı ise, deprem sonrası bozulan moralleri yükseltmek, psikolojik dengeleri düzeltmek ve minik bedenleri yaşama yeniden bağlayabilmek. Öğrencilere ön ayak olan Okulun Yaratıcı, Aktif ve Sosyal Sorumluluklar Koordinatörü Emel Erkan "Depremin yaraladığı çocuklar, ilgiye en çok gereksinim duydukları çağı yaşıyorlar. Biz de tamamı çocukluk ve ilk gençlik yıllarını yaşayan bu çocuklarımıza dostluk ile sevgi paylaşımının hakim olduğu bir ortam sağlamayı, sosyalleşmelerine destek vermeyi kendimize görev bildik. Dört yıldır gönüllü öğrencilerimizle bunu yapıyoruz ve onlara maddi manevi destek oluyoruz" diye konuştu.
AMAÇ, ONLARI YAŞAMA BAĞLAMAK Genç öğrencilerin deprem çocukları için yaptıkları bununla da sınırlı kalmıyor. Deprem sonrası Gölcük'te bir sivil toplum örgütü disiplini sağlanması yönünde çalışmalar başlatan liseliler, yurtta yaşayan çocukların yaşamlarının anlatıldığı fotoğraf sergileri açıyorlar.
HER YIL SERGİ AÇIYORLAR Gençler ilk sergilerini 2000 yılında "Dostluğun Öyküsü" adıyla kendi okullarını açtı. Her yıl bir sergi açan genç öğrencilerin son sergileri, geçtiğimiz cumartesi günü "Biz Buradayız Hepimiz" adıyla Metrocity'de açıldı. Fotoğraf sergileriyle çocukların acıları ile özlemlerini göstermeyi hedeflediklerini kaydeden Emel Erkan, "Öğrencilerimiz bu sergilerle dünya üzerinde herhangi bir noktada, herhangi bir yürekte çekilen bir acının, aslında herkesin acısı olduğunu vurguluyorlar" diye konuştu.
ALİ ESER
|