kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Halkın beklentisi ittifakı doğurdu
Halkın beklentisi ittifakı doğurdu
'13 ili kesin alırız'
AKP kanadı: Bizi hiç etkilemez
'29 Mart'ta bölünmüş Türkiye çıkacak'

Halkın beklentisi ittifakı doğurdu

CHP başta olmak üzere bazı sol partiler, ittifaka katılmama nedeni olarak DEHAP'ın oluşumdaki varlığını göstermişlerdi DEHAP'IN genel başkanı Tuncer Bakırhan ise oluşumun halkın beklentileri neticesinde kurulduğunu söylüyor SEÇİMLERE SHP çatısı altında girecek olan DEHAP, Doğu ve Güneydoğu'daki birçok ile 'kesin' gözüyle bakıyor.

SHP çatısı altında 28 Mart 2004 yerel seçimlerine girmeye hazırlanan DEHAP'ın genel başkanı Tuncer Bakırhan, halkın 3 Kasım seçimlerinde solu mahkum ettiğini, "Bir araya gelmezseniz, güç birliği yapmazsanız daha sağ, daha geri iktidarlarla bu halkı karşı karşıya bırakırsınız. Sizi mahkum ediyoruz" mesajını verdiğini belirterek, "Halk bize adres gösterdi" diyor. Solda oluşturulabilecek ittifak alternatiflerinin çok uzun zamandır gündemlerinde olduğunu kaydeden Tuncer Bakırhan, "Mevcut hükümetin ve ana muhalefet partisinin halkın taleplerine yeterince cevap vermemesi ve halkta oluşan yoğun beklenti, demokratik ve yurtsever siyasi partilerin, sosyal demokrat partilerin bir araya gelerek farklı bir seçenek yaratmasını yol açtı. Halk adeta bizi zorladı" diye konuşuyor.

BİRLİK ÇAĞRIMIZ SÜRECEK'
YAPTIKLARI
ittifakın genişlemesi konusunda umutlu olduğunu ifade eden Bakırhan, güç birliğinin dışında kalan siyasi partilere de çağrı yaptıklarını belirterek, "Artık 'benim çatım', 'benim liderliğim, öncülüğüm'ün bir kenara bırakılarak, halkın iktidarı, halkın birliği düşüncesiyle hareket ederek birçok sendika, sivil toplum örgütü, aydın, yazar siyasetçiye de, "Buyrun, demokratik güç birliğine katılın, destek verin" çağrılarının devam edeceğini belirtiyor.

CHP'Yİ DIŞARIDA DÜŞÜNMEDİK'
İTTFAKIN,
AKP ve CHP'ye karşı kurulmadığına işaret eden Bakırhan, CHP'yi bu ittifakın dışında hiç düşünmediklerini ve sosyal demokrat partilerin de bu çatı altında olması gerektiğine inandıklarını söyleyerek, sözlerine şöyle devam ediyor: "Ana muhalefet siyasetini, gerginlikler üzerine, askeri bürokrasinin katkısıyla bir yerlere gelebileceği üzerine kuran CHP, Türkiye'nin önünü açabilecek, AKP fırtınasını kesebilecek, halkın da beklentisi olan bu ortak çalışma içine gelmedi. Bunun sebepleri ne olabilir? CHP laik-anti laik kamplaşmasında kendini laik göstererek, hiç emek harcamadan bir yerlere gelme amacı güdüyor. Türkiye'de AKP'yi istemeyenlere kendini tek seçenek olarak gösteriyor ve tasvip etmeseler de oylarını CHP'ye vereceklerini düşünüyor." Bakırhan, kapılarının CHP ve CHP'lilere kapalı olmadığını vurgulayarak, "CHP'nin kendisi katılmasa dahi, tabanına, örgütlerine, CHP'li demokratik ilerici adaylara kapılarımız her zaman açık olacaktır" diyor.

YEREL SEÇİMLERLE SINIRLI DEĞİL'
GÜÇ
birliğinin, sadece yerel seçimlerle sınırlı olmadığını kaydeden Bakırhan, "Biz seçimlerden sonra, alınacak sonuçlar doğrultusunda, bu güç birliğinin ortak bir cephede, ortak bir çatıda bir araya geleceği umudunu taşıyoruz. Şu anki çalışmalar sonuçlanırsa, güç birliği yapan partilerle güç birliği, DEHAP-SHP ortak çatı altında seçimlere girmeyi düşünüyoruz" diye konuşuyor. Tuncer Bakırhan, DEHAP'ın, SHP çatısı altında seçimlere girmesine ilişkin eleştirileri ise şöyle yanıtlıyor: "Biz bunu, seçimlerde alınan oy oranlarıyla değerlendirmiyoruz. Bu aslında Türkiye'de yaşayan Kürdü, Türkü, Aleviyi, Sünniyi, emekçiyi, yoksulu birleştirme birliğidir. Bu aynı zamanda DEHAP'ın mevcut oylarını, oluşacak bir çatıyla, demokrasiye, barışa kanalize etmesi anlamına geliyor."

Pervin Metin Nebahat Koç

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 İşte AKP'li adaylar
 AKP'li Kandoğan istifasını geri aldı
 Deniz Baykal Reis Kabasakal'a karşı
 İşçi Partisi adayları belirledi
 Meclis'te 'kamu' kavgası
 Erdoğan, en yakınlarını İstanbul'a yerleştirdi
 Karakaş İstanbul'a aday olmayacak
 Saadet Partisi'nin 46 adayı tamam
YAVUZ DONAT
Parti önlerinden insan manzaraları
Dün sabah önce...
 atv 14.00
"Gerçek Aşk"
 Star 15.00
"Görevimiz Tehlike"
 Habertürk 14.30
"Barış Çağan..."
 Habertürk 15.30
"Tarık Toros..."
 CNBC-e 14.00
"Piyasa Ekranı"
 CNBC-e 15.00
"Analiz"
Başkasını kurtarmak isterken kendisi öldü
İzmir'deki kafeteryada çıkan yangında ölen Cumhur Çolakoğlu, camı...
Ayvalık'ta silahlı çatışma
"Rutin" denetim yapan Ayvalık Polisi bir otelde direnişle...
'Yeniden doğdum'
'Yeniden doğdum'
Verda Penso'nın, kendinden 25 yaş büyük Nurettin Hasman ile flört...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.