kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mağdurlar anlatıyor
'AHTAPOT' çetesinin tam 20 trilyonu vardı
İlk gaspı bir motosikletti
Mağdurlar anlatıyor
İşte çeteyi çökerten albay

Mağdurlar anlatıyor

ÇETEYE iki evini birden kaptırdığını söyleyen müteahhit Rıza Yalçın, ekonomik kriz döneminde, evine haciz gelmemesi için çeteden faizle para aldığını belirterek, şöyle konuştu: "Haciz gelirse 55 milyar liralık evim 10 milyar liraya gidecekti. Banka faizini ödemek için çeteden para almak zorundaydım. Bunun için de avukatım Seyhan Erdoğan'ın yanına gittim. Durumu anlatınca sana para bulurum' dedi. Sonradan elebaşı olduğunu öğrendiğim M. Emin Vural'ı telefonla çağırdı. Kendisiyle geçmiş tarihli senet yaptık ve iki evimi ipotek olarak gösterdim. Parayı aldım. Banka haczini kaldırıp, evlerden birini satacak ve borçlarımı kapatacaktım. Ancak avukatımın, Mehmet Emin Vural'ın avukatı olarak bana tahliye davası açtığını öğrendim ve dava açtım."

Üç katlı evime el koydular
BODRUM'DA 3 işyeri bulunduğunu söyleyen N.Y. çeteden aldığı 20 milyar lira yüzünden başına gelenleri şöyle anlattı: "Üç katlı inşaat yapıyordum. 20 milyar nakte ihtiyacım vardı. Yusuf Altay'dan 20 milyar lira para aldım ve karşılığında bir arsamı ve evimi ipotek gösterdim. Yusuf Altay bana para verirken, 'İstersen arsa üzerine inşaat yaparak ortaklık da kurarız. Parayı sorun etme, 2 milyon dolara kadar oynarız' dedi. Sonra 'ortak iş yapacağız' diye bana bir araba verdi ama araba karşılığında da teminat istedi. Borçlarım birikince 50 milyarlık çek verdim. Bana 'Eşinin şirketi çeki senin şirketine versin. Sen de ciro edip bana ver' dedi. Borçlarım birikince kendisinden aldığım arabayı 18 milyara galericiye sattım. Arabayı sattığımı öğrenmişler. Ertesi gün adamları, 'borcunun kilometresi yüzde 25'den çalışıyor' dediler. Bu arada arabanın üzerinde 'satılamaz' kaydı olduğunu öğrendim. Yusuf Altay borçlarımı ödeyemeyince, Turhan Buyurgan aracılığıyla 3 katlı evime el koydu. 20 milyar için girdiğim işte her şeyimi kaybettim. İntiharı bile düşündüm."

1 milyar liraya 145 milyar borç çıkardılar
"2000 yılıydı, bankaya borcum vardı. Turhan Buyurgan'dan 1 milyar lirayı, 1 milyar 250 milyon olarak ödemek üzere anlaştım. Senet yaptık. Borcumu zamanında ödeyemeyince, tekrar kendilerinden senetle borç aldım. Borcum 4 milyar 250 milyona çıktı. Ticari taksime haciz koyup arabayı sattılar. Senetlerimi geri alamadım. Senetleri haciz yoluyla tahsil etmeye kalkınca kendilerine çek verdim ama bir süre sonra '145 milyar' dediler. Kabul etmeyince Ali Altay ve Aydın Acar ıssız bir yerde babamın kafasına silah dayayıp boş senet imzalattı. Korktuğum için polise gidemedim. 70 milyarlık otobüsümü 35 milyara satıp çeteye ödedim. Babama ait 11 dönüm arazimi sattım."

Onların kiracısı haline geldim
"İKİ YIL önce personelimin maaşlarını ödemek için 7 milyara ihtiyacım oldu. Servet Terdi'den yüzde 25 faizle 7 milyar aldım. Öderim' diye düşündüm. Piyasadan alacaklarımı toplayamayınca onlardan para almaya devam ettim. Bazen ödeme yapıyordum ama önceki senetlerimi borcumun tamamı bitmediği için bana vermiyorlardı. Bu gruptan aldığım toplam para 50 milyar olduğunda ben kendilerine 150 milyar ödeme yapmıştım ama yine de borcum bitmemişti. Şirketime ait üç ayrı marka arabamı elimden aldılar. Sonunda işyerimin bulunduğu arsayı onlara ipotek verdim. Benden kira istediler, ödemeye başladım."
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Çocuk yatak toplasın ki uyuşturucuya alışmasın
 Dağ gibi milletvekili!
 Sezer İran'da
 Borular dondu Meclis susuz kaldı
 Yargıcın 'onur' emekliliği
 Başpehlivanlar AK Parti'ye girdi
 Muhtarlar sadece el ilanı dağıtacak
 MİT'te de kadrolar hafifliyor
 Doğru Yol'un İstanbul adayı Vefik Alp
SAVAŞ AY
Lütfü Kırdar'da bir gurur gecesi
Sabah genç yaşına...
REFİK DURBAŞ
Bozacı, boza, boz...
ELİNDE tenekeden bir güğüm...
SAİT GÜRSOY
Milli Eğitim Bakanlığı 10 bin öğretmen atayacak
MİLLİ...
MEHMET TEZKAN
Muhafazakar AKP'den sola: Değişime ayak uydurun
Yerel...
EMRE AKÖZ
Paralı üniversite başka özel üniversite başka...
Dünkü...
UMUR TALU
Sahibine göre kişnetmek (2)
Birtakım ilkeler ancak tarih...
MUHARREM SARIKAYA
Kürsüde Kıbrıs, salonda seçim
Meclis'te dün sabahtan...
Türkiye'ye özel statü söz konusu bile değil
Kıbrıs'ta başlatılan müzakerelerle ilgili bir görüşme,...
Kopenhag kriterlerini yerine getiremezsiniz
TÜRKİYE için AB'ye "imtiyazlı üyelik" önerisiyle tepki çeken...
3 Değil 15 Rus farketmez
3 Değil 15 Rus farketmez
SABAH Spor Ödülleri'nde hem Yılın Atleti hem de Yılın Sporcusu...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.