TAC, 116 yıldır lider yetiştiriyor
1888 yılında kurulan Tarsus Amerikan Lisesi, 116 yıldan beri mesleğinde başarılı olan ve "lider" vasıfları ile ön plana çıkan binlerce kişi yetiştirmenin onurunu yaşıyor.
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde 1888 yılında kurulan Tarsus Amerikan Lisesi (TAC), 116 yıldan beri mesleğinde başarılı olan ve "lider" vasıfları ile ön plana çıkan binlerce kişi yetiştirmenin onurunu yaşıyor. TAC'ın ABD'li Genel Müdürü Daryl York, yaptığı açıklamada, okulun temelinin 1832 yılında Amerikalı misyonerlerin çabaları ile atıldığını söyledi. Öğrencilere uluslararası standartları yakalayacak eğitimin yanında toplumsal bilinç, sorumluluk ve liderlik vasıfları kazandırdıklarını belirten York, 1979 yılından sonra kız öğrencilere de kapılarını açtıklarını, özel okullar sınavında yüksek puan alanları tercih ettiklerini kaydetti.
LİDER MEZUNLAR 15 yıl aradan sonra geçen yıldan itibaren yeniden yatılı erkek öğrenci kabul etmeye başladıklarını ve burs verdiklerini ifade eden York, şunları söyledi: "Türkçe ve İngilizce olarak verilen yüksek kalitedeki eğitimle öğrencilerimizin yurtiçi ve yurtdışında saygın üniversitelere girmelerini sağlıyoruz. Şu anda 20 yabancı öğretmenimiz görev yapıyor. Okulumuzda farklı uygulamalarla öğrencilerin akademik bilgiler yanında uluslararası standartlarda lider olmaları, özgüvenlerini kazanmaları, farklı kültürleri öğrenmeleri, fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimlerini sağlıyoruz. 2005 yılında uluslararası bakalorya diploma programı uygulamasına geçeceğiz.'' Okullarının, kurulduğu günden beri lider özellikleri ön plana çıkan öğrenciler yetiştirmekle gündeme geldiğini anlatan York, şöyle devam etti: "TAC mezunları, yurtdışı ve yurtiçinde özel ve kamu üniversiteleri sınavlarında üstün başarı göstererek kendilerini kanıtlıyorlar. Geçen yıl dünyanın en ünlü üniversitesi sayılan Harvard'a kabul edilen tek Türk öğrenci Sadık Gençoğlan bizim öğrencimizdir. Aralarında eski Bakan İstemihan Talay, Dünya Spor Yazarları Birliği Başkanı Togay Bayatlı, Washington Büyükelçisi Faruk Logoğlu'nun da bulunduğu yüzlerce bilim adamı, diplomat, gazeteci, sanatçı, siyasetçi ve bürokrat, mezunumuz ülke yönetiminde söz sahibi konumunda. Şu an Türkiye ve dünyada lider konumunda hayatta olan 2 bin kadar mezunumuz var. Bunun onurunu yaşıyoruz."
|