kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
  » Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Suçlanan Müsteşar Dinçer’den sürpriz
İlginç Uyarı

"İslami yönetim" konulu makalesiyle boy hedefi olan Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer "irtica ile aralıksız mücadele" uyarısı yaptı

BİR süredir açık ya da üstü örtülü biçimde "irticacılık"la suçlanan Başbakanlık Müsteşarı Dinçer, başkanlığını yaptığı Başbakanlık Takip Kurulu'nun "terör ve irtica" konulu toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

İRTİCA İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR, ETMELİ
DİNÇER, "Selefi mezhebine mensup kişilerin din adına cihat yaptığı"na ilişkin raporların da ele alındığı toplantıda, "İrtica ile mücadele gereklidir. Bu konuda faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız devam etmelidir, etmektedir" dedi.

BATI ÇALIŞMA GRUBU'NUN SİVİL HALEFİNİ O YÖNETİYOR
BAŞBAKANLIK
Takip Kurulu, 28 Şubat sürecinde Silahlı Kuvvetler bünyesinde "irtica ile mücadele" amacıyla kurulan Batı Çalışma Grubu'nun sivil devamı niteliğinde görev yapıyor.


***

Suçlanan Müsteşar Dinçer’den sürpriz

"İrticacı" olmakla suçlanan Başbakanlık Müsteşarı Dinçer, Başbakanlık Takip Kurulu Başkanı olarak yaptığı konuşmada "İrtica ile mücadele gereklidir" dedi.

"İslami yönetim" konulu makalesi nedeniyle suçlanan ve CHP'nin ısrarla görevden alınmasını istediği, Genelkurmay'ın eleştirdiği Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, dün irticayla mücadele gerektiğini söyledi.

İrticayla mücadele için kurulan, üst düzey askeri ve sivil istihbarat birimleri ile kamu kurumları temsilcilerinin üye olduğu Başbakanlık Takip Kurulu, dün aylık olağan toplantısını yaptı. Kurul'un "terör ve irtica" gündemli toplantısında, kurul başkanı sıfatıyla konuşan Dinçer, "İrtica ile mücadele gereklidir. Bu konuda faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız devam etmelidir, etmektedir" dedi.

Toplantıda, tüm birimlerin, Milli Güvenlik Kurulu'nun 23 Ocak'ta yapacağı toplantıda sunulacak brifinge konu olacak istihbarat raporları da gözden geçirildi. 2,5 saat süren toplantıda konuşan kamu kurumu temsilcileri, irtica konusunda genelde bir azalma olduğuna dikkat çektiler.

İstihbarat raporlarından yola çıkarak MGK'ya brifing verecek olan Dinçer de, kurul üyelerinin sunuşunu dinledikten sonra, kendi görüşlerini açıkladı. "İrtica ile mücadele gereklidir. Bu konuda faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız devam etmelidir, etmektedir" diyen Dinçer, Başbakanlık Takip Kurulu'nun gerekliliği üzerindeki görüşlere katıldığını da belirtti.

Alınan bilgilere göre, toplantıda, İstanbul'daki bombalı saldırıları gerçekleştiren terör örgütlerine yönelik alınması gereken önlemler de masaya yatırıldı. Selefilik mezhebine mensup kişilerin "din adına cihat" yaptıklarının altını çizen istihbarat temsilcileri, "El Kaide, Taliban ve Vahabiler bu mezhebin mensupları. Selefiler din adına terör yapıyorlar.

Türkiye'de eylem yapan terör örgütlerinin mezhebidir. Bu nedenle, topyekün bir mücadele gerekiyor" değerlendirmesini yaptı. Toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Selefilik mezhebi konusunda bilimsel bir çalışma yapmakla görevlendirildi, mezhebin tehlikeleri konusunda kamuoyunun aydınlatılması, ayrıca imamların da bilgilendirilmesi istendi. Ele alınan bir başka konu ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kütüphanelere gönderdiği yayınlar oldu. Bu yayınların, bölücülük propagandası yapmaması için iyice incelenmesi gereğinin altı çizildi.

Hülya KARABAĞLI

DİĞER SİYASET HABERLERİ
 Tiyatro mu oynuyoruz!
 YÖK "Sertlesiriz" dedi
 Yargıtay'da neşter-2 davasına soruşturma
 Arınç Cicero olarak anılabilir
 Star çalışanları eylemde
 Tehdit araştırması yapacak
 TÜBİTAK yöneticileri toplu olarak istifa etti
 Ok'tan istifa çağrısı
 Büyük Kurul incelemeye aldı
 Talat: Çözüm olmazsa kötü şeyler olur
MUHARREM SARIKAYA
Babacan: Duruma hakimiz
EKONOMİ ile ilgili kişilerin...
YAVUZ DONAT
Ve kampanya başladı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün...
 atv 19.00
"Ali Kırca ile..."
 atv 19.45
"Spor Haberleri"
 Show TV 19.30
"Ana Haber"
 Star 19.30
"Ana Haber"
 Kanal D 19.00
"Ana Haber Bülteni"
 TRT 1 18.20
"Yedi Numara"
Pir'den geriye 'bir sevda-yı ah kaldı'
Binlerce kişinin uğurladığı Kazancı Bedih'e ünlü gazeliyle veda...
Alışılmadık bir aşk cinayeti
İstanbul'da bir adam, karısıyla lezbiyen ilişki yaşadığını öne...
Özel dostlara özel gösteri
Özel dostlara özel gösteri
23 Ocak'ta vizyona girecek olan Vizontele Tuuba"nın bu akşam...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.