Peynirli minik turta
TEREYAĞINI ufak parçalar halinde kesin. Tuz ve soğuk su ile karıştırın. Unu ekleyip yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru yarım saat buzdolabında bekletin. Bu sürenin sonunda yumurta, krema, tuz ve hindistancevizini karıştırın. Kaşar peynirini ekleyin. Ufak kalıpları yağlayın. Hamuru şeffaf folyonun arasında incecik açın. İstediğiniz şekilde kesin. Kalıplara yerleştirin. Üzerine peynirli içten koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
MALZEMELER 5 çorba kaşığı tereyağı 4 çorba kaşığı soğuk su 1 buçuk su bardağı un 75 gram krema 1 adet yumurta 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Bir tutam hindistancevizi, tuz
|