Kalbiniz için sofranızdan balığı eksik etmeyin
Mükemmel bir yağ asidi kaynağı olan balık, kalp ve damar sağlığı açısından çok önemli vitaminler içeriyor. Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Polat, özellikle hamsi, sardalya ve uskumru gibi göçer deniz balıklarının doymamış yağ asitleri olan EPA ve DHA bakımından son derece zengin olduğunu belirtti. Polat, ''Çoklu doymamış yağ asitleri olan EPA ve DHA'nın hücre sağlığı açısından son derece önemli olduğu bilinmektedir. Bu asitlerin, çocuklar ve gelişme çağındakiler için ayrı bir önemi var'' dedi. Polat, balık etinin daha az bağ dokusu içerdiği için sindiriminin diğer etlere göre daha kolay olduğunu, çocukların ve yaşlıların rahatlıkla tüketebileceğini söyledi.
|