kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Mankenlerinin makyajını Chanel yapacak
Paris'ten azimli ve cesur bir Türk modacı geçecek
Mankenlerinin makyajını Chanel yapacak
35 parça yer alacak

Mankenlerinin makyajını Chanel yapacak

Ünlü modacı Dilek Hanif, bir ilke imza atarak Paris Moda Haftası'nda haute couture defile düzenleyecek. Defile için 35 parçalık modernize edilmiş Osmanlı koleksiyonu hazırlayan Hanif'e makyaj ve sahne desteği Chanel'den gelecek.

Ünlü modacı Dilek Hanif, Türk moda tarihinde bir ilki gerçekleştiriyor. Paris Moda Haftası'na haute couture defilesi ile katılacak ilk Türk modacı olan Hanif, Valentino, Chanel, Givenchy gibi modacılarla aynı podyumu paylaşacak. Hanif, 20 Ocak Salı günü gerçekleşecek defilesinde, haute couture koleksiyonuyla Türkiye'yi yurtdışına tanıtacak.

* Paris'te haute couture alanında defile düzenleyecek ilk Türk modacı olacaksınız. Meslek yaşamınıza başladığınız günden bugüne kadarki serüveni kısaca anlatır mısınız?
Annemin mağazaları vardı. Askılar arasında saklambaç oynardım. Orta sondayken, yaşıtlarım hafta sonu gezerken, vaktimi annemle mağazada geçirirdim. Okul bitti, evlendim ve erkek kardeşimle bir mağaza açtım. Bir süre sonra yurtdışından mal ithal etmeye başladım. O zamanlarda oradan getirdiğim her şeyi rötuşlardım. Sonunda ben bunları niye burada yapmıyorum dedim ve Osmanbey'de kredi ile bir atölye kiraladım. O zamanlar toptan satıyordum fakat baktım ki müşteri yeterli değil. Fuarlara katıldım. Sonra Hülya Avşar'la tanıştım. Şov hayatı başladı. Şimdi de bir hayalimi gerçekleştirerek Paris'te haute couture alanında defile düzenleyecek Türk modacı olacağım.

* Paris Moda Haftası'na neden daha önce kimse katılmadı?
Bence bu biraz cesaret işi, bir de büyük bir maliyet gerektiriyor. Ama ben işin maddi kısmını hiç düşünmedim. Benim için zirve orasıydı ve şu an onu başarmak üzereyim. Eğer orada varsam, hakikaten doğru bir iş yapıyormuşum. Bence orada var olduğumuzu bilmek her şeye değer.

* Paris Moda Haftası'na katılmak için neler gerekiyor? Bu aşama sizin için nasıl gerçekleşti?
Bu haftaya katılabilmek için federasyonun onayını almak gerek. İlk önce sadece Paris'te defile yapma fikrim vardı. Havaalanında Erkan Özerman ile karşılaştım ve bana 'Niye moda haftasında yapmıyorsun' dedi. Onun üzerine onlara teklif götürdüm. Onlar da gelip atölyemi gezdiler. Haute couture çalışılıyor mu ona baktılar. Olumlu görüşler aldım ve kabul edildiğimi öğrendim.

* Kaç kişilik bir ekiple çalışıyorsunuz? Buradan kaç kişilik bir ekip sizinle gelecek?
20 kişilik bir ekibiz. Gece gündüz çalışıyoruz. Çünkü her şey elle yapılıyor. Renk uyumları için günlerce uğraştık, işlemeler, biyeler bizim 6 ay zamanımızı aldı. Fakat çok keyifli çalıştık. Paris'e 5 kişilik bir ekiple gidiyorum. Sağolsun birçok arkadaşım beni yalnız bırakmıyor. Eşim, çocuklarım, Hülya Avşar... Hepsi geliyor.

* Türkiye'den manken götürüyor musunuz?
Çok isterdim Türk manken götürmeyi. Ama defile için Türkiye'nin birçok konuda çok eksik olduğunu gördüm ve eksiklikleri orada hissettirmemeye çalıştım. Konsepte göre mankenlerin beyaz tenli olması gerekiyordu. Oradaki mankenler çok ince. Bizim mankenlerimiz kilolu olmasa da, oradakilere göre daha balık etliler.

* Sponsor buldunuz mu?
Orada 'Senin sponsorun yok mu?' dediler 'hayır' dedim. 'Nasıl olur, sen bir modacısın, bir sanatçısın' dediler. Bunun üzerine kendime bir sponsor arayışına girdim ama bulamadım. Çünkü burada sponsorluk bir reklam olarak görülüyor. Ben de her şeyin en iyisini kendim yapmaya çalıştım. Örneğin Chanel'in makyajını yapacak ekip, bize de makyaj desteği verecek.

* Çok büyük bir masraf değil mi bu sizin için?
Evet ama dediğim gibi işin maddi tarafını düşünmüyorum. Ben çıkıp da Paris'tekilere 'Kusura bakmayın, ben bu kadarını yapabildim' diyemezdim. Ayrıca oradaki insanlar da çok yardımcı oluyorlar. Benim bu gayretimi çok takdir ettiler. Mesela Channel'in ekibi benim durumumu bildiği için daha ucuza yapmayı teklif etti, sanat yönetmeni de aynı şekilde. Bana çok iyi niyetli yaklaştılar ve çok kolaylık gösterdiler.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Suudi prensin atları bizim jokeylere emanet
 2 milyon çocuk hediye bekliyor
 Herkesi bıktırdı
 Özel bölüm için 2.5 trilyon aldılar
 Terapinin adı: Sanat
 Birbirlerine sokularak ısındılar
 Jenerik 9 dakika boyunca aktı
 Kültür - Sanat Ajandası
 Türkiye için yeni bir dönem
 Aşksız kalmayın
 Sevgi Sözcükleri
HAKAN & UTKU
Kanaviçelerin sessizliği
Armağan Çağlayan geçtiğimiz...
AYŞE TÜTER
Salamlı ekmek
UNU, kuru ve temiz bir zemine eleyin.
'Deniz Yıldızları' geliyor kirletmeyin
Valilik görevlisi olarak yakalarında 'deniz yıldızı' amblemli...
Hukuk, sekreterin 'imaj'ını onayladı
'Açık saçık giyinerek iş disiplinini bozduğu' gerekçesiyle işten...
Kürtçe yasağı bana duyulan ilgiyi artırdı
Suriye doğumlu Kürt müzisyen Ciwan Haco'nun ekim ayında Batman'da 300...
Tansa yuvadan uçuyor
Tansa yuvadan uçuyor
Dün, Tansa Mermerci'yi, Türkiye'nin en gözde 10 bekârı...
Aksoy'u kızdıran aşk
Aksoy'u kızdıran aşk
Üstay İnşaat'ın patronu Ali Üstay ile 13 yıllık eşi Nesligül...
En çok o kazanıyor
En çok o kazanıyor
Dünyanın en çok kazanan top modelleri açıklandı. Listenin ilk...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.