kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Komşudan Başsağlığı
Komşudan Başsağlığı
Üsteğmen Mehmet Ata da şehitlerin yanına uğurlandı
Sarris: Duygulu anlar yaşadım

Dostlar sağolsun

'İt dalaşı'ndan kara gün dostluğuna... Şehit pilotun cenazesine gelen Yunanlı general başsağlığı diledi, ailenin acısını paylaştı

Manisa Selendi'de düşen F-4'te şehit olan Yüzbaşı Mehmet Ali Yandım'ın cenazesinde Türk-Yunan dostluğunun güzel bir örneği yaşandı. Camideki törene biri Yunanlı üç NATO komutanı da katıldı.

PROTOKOL KURALI ACI GÜNE İŞLEMEDİ
NATO Güneydoğu Müşterek Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Nikolaus Sarris, protokol kuralına aldırmadan, şehit yüzbaşının eşinin yanına gidip başsağlığı diledi, oğluna sarılarak teselli etti.

GÖREVLİ OLARAK DEĞİL GÖNÜLLÜ KATILDI
Tümgeneral Sarris cenaze törenine görev gereği değil, gönüllü olarak geldi. Sarris'in İzmir'e atandığında "Özel günlere, şehit cenazelerine katılmak istiyorum" dediği belirtildi.


***

Komşudan Başsağlığı

Şehit yüzbaşı Mehmet Ali Yandım'ın cenaze törenine NATO Güneydoğu Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanı Yunanlı Tümgeneral Sarrıs de katıldı Daha önce de birçok cenazeye katılan Tümgeneral Sarrıs, protokol kurallarının dışına çıkarak şehit eşinin elini sıkıp başsağlığı diledi, küçük oğlunu da sevdi.

Manisa yakınlarında çakılan uçakta şehit olan Pilot Yüzbaşı Mehmet Ali Yandım'ın cenaze töreninde Türk-Yunan dostluğunun en çarpıcı örneği yaşandı. NATO Güneydoğu Müttefik Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanı Yunanlı Tümgeneral Nikolaus Sarrıs, protokol kuralları dışına çıkıp, şehit yüzbaşının eşinin elini sıkarak başsağlığı diledi ve küçük oğluna da sarılarak sevdi. Manisa semalarında eğitim uçuşu yaparken Selendi ilçesine bağlı Fakra köyü yakınlarında düşen askeri uçakta şehit olan Pilot Yüzbaşı Mehmet Ali Yandım için İzmir Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nde tören düzenlendi.

HANİ KIZIMIZ OLACAKTI
Törene yüzbaşının eşi Meşkure Yandım, annesi Cemile Yandım, babası Ali Yandım ve akrabalarının yanı sıra İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, NATO Güneydoğu Müşterek Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümgeneral Nikolaus Sarrıs, NATO Güneydoğu Müşterek Kuvvetler Komutan Yardımcısı Henri W. Stratmen ve çok sayıda üst rütbeli asker katıldı. Cenaze törenine gelen aile tabuta sarılarak göz yaşlarına boğuldular. Şehit yüzbaşının oğlu 4 yaşındaki Göktürk Yandım, yaşananlardan habersiz etrafa gülücükler saçarken, yaşadığı büyük acı nedeniyle güçlükle ayakta durabilen Meşkure Yandım eşinin fotoğrafı ve tabutuna sarılıp, "Nereye gittin, hani kızımız olacaktı. Ben sensiz ne yaparım" diyerek feryat etti. Anne Cemile Yandım ise oğlunun tabutuna sarılarak, "Beni buradan götürmeyin, ben burada kalmak istiyorum, beni oğlumdan ayırmayın" diyerek hıçkırıklara boğuldu.

GENERALDEN BAŞSAĞLIĞI
Nato Güneydoğu Müşterek Kuvvetler Komutanlığı Kurmay Başkanlığı'na geçtiğimiz mart ayında atanan Yunanlı Tümgeneral Nikolaus Sarrıs şehit yüzbaşının eşinin yanına gelerek başsağlığı diledi. Yunanlı Tümgeneral daha sonra yüzbaşının 4 yaşındaki oğlu Göktürk'e sarıldı. Tümgeneral Nikolaus Sarrıs İzmir'e atandığı 1 Mart 2003 tarihinde protokol subayını çağırarak "Türkiye'deki özel günler, şehit cenazeleri olduğu zaman bana haber verilecek ve bu törenlerde ne yapılması gerekiyor bunun bilgisini istiyorum" emrini verdi. Bundan önce 30 Nisan'da Eğirdir'deki helikopter kazasında şehit olan Pilot Üsteğmen Abdulah Aydın, Pilot Teğmen Günhan Boran ve Kıdemli Üstçavuş Ünsal Yaman'ın cenaze törenlerine katılan Tümgeneral Sarrıs, dün de yüzbaşı Mehmet Ali Yandım'ın cenazesine katıldı. NATO Güneydoğu Müşterek Kuvvetler Komutan Yardımcısı Henri W. Stratmen de şehit ailesinin yanına gelerek başsağlığı dileklerinde bulundu. Daha sonra şehit yüzbaşının naaşı kılınan cenaze namazının ardından top arabasına kondu. Pilot Yüzbaşı Mehmet Ali Yandım son yolculuğuna uğurlanmak üzere Kadifekale Hava Şehitliği'ne götürüldü.

Kadir KEMALOĞLU

DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Konya Havaalanı ABD'ye açılıyor
 Haydi çocuklar 'Okul Meclisleri'ne
 'Sivas sanıkları aftan yararlanmadı'
 Öğrenciler yurttan sokağa atıldı
 Çeçen eylemciler terörist sayılmadı
 Kurban derileri THK'ya verilecek
 Baro bünyesinde fon öngören yasa geçti
 Sarıyer İlçesine Emniyet'li Artunay
SAVAŞ AY
Burçin benim evimde öldü abi
Tüm İstanbul Polisi bu...
SAİT GÜRSOY
Sağlık Bakanlığı ile MEB'in ortak açıklaması
Son...
REFİK DURBAŞ
Beykoz'da 'seçim' yapılaşması
Beykoz Kavacık'ta seçim...
MUHARREM SARIKAYA
Hemen mi, beş yıl sonra mı?
Kamu Yönetimi Reform...
Türkiye, Ortadoğu'nun "Bilge Adamı" gibi
Ortadoğu'da son yaşanan sıcak gelişmelerde Türkiye'nin...
Berlusconi'ye 'dokunacaklar' yolsuzluk davaları sürecek
İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'yle ilgili dün yine bir mahkeme...
Fener hâlâ geri viteste! 1-1
Fener hâlâ geri viteste! 1-1
Ligin ilk yarısını hayal kırıklığı ile kapatan sarı-lacivertliler,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.