Bitkisel çaylar doğru tüketilirse yararlı
Bitkisel çaylar hava ile temas ettiğinde, içerdiği vitamin ve mineralleri kaybediyor
Soğuyan havayla birlikte bağışıklık sistemini güçlendiren doğal bitki çayları tüketimi de arttı. Doğa Bitkisel Ürünler'in Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Feryal Menemenli, tüketilen çayların, kapalı ortamlarda, mümkünse hijyenik ambalajlarda korunması gerektiğini söyleyerek, pek çok mineral ve vitamin barındıran bitkilerin hava ile temas sonucunda değer kaybettiğini vurguladı. Dr. Menemenli sözlerini şöyle sürdürdü: "Tükettiğiniz bitkisel çayların içeriğinde; aroma, kimyasal katkı maddesi, boya, tatlandırıcı ve koruyucu bulunmamasına dikkat edin. Ayrıca ürünlerin içeriğindeki bütün doğal bileşenler insan beslenmesine yarar sağlayacak miktarlarda kombine edilmiş olmalı. Bitkilerin sağlığa yararlı etkilerinin korunması için ambalajların hava temasını kesmesi gerekir."
|