kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
  » Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Hiçbir zaman manken olarak anılmak istemedim
İşiyle ilgili hırsı yok
Hiçbir zaman manken olarak anılmak istemedim

Hiçbir zaman manken olarak anılmak istemedim

Tuba Ünsal, oyunculuk yolunda hızla ilerliyor. Birçok dizide rol alan Ünsal, ilk kez bir projede başrol oyuncusu olarak yer alıyor. Ünsal, 'Vizontele Tuuba'ya hem ismini hem de gönlünü verdiğini söylüyor.

Tuba Ünsal... Podyumlarda mankenlerin en çok iş yaptığı dönemde o fotomodelliği tercih ederek, podyumlardan uzak durdu. 17 yaşında olmasına rağmen hedeflerini belirledi ve onlara kitlendi. Oyuncu olmak istiyordu... Bu yüzden birçok dizide başrol olmasa da rol alıyor, oyunculuk adına bir şeyler öğrenmek için çabalıyordu. Tuba, sadece dizi film değil, sinema teklifi de aldı ve değerlendirdi. "Kolay Para Kazanma Kılavuzu" ve "Mumya Firarda" filmlerinde ilk kez kendini dev ekranda izledi. Bir kız arkadaşı sayesinde Yılmaz Erdoğan ile tanışan Tuba, BKM'ye kaydını yaptırdı. Bir buçuk yıl BKM oyuncularından bir şeyler öğrenmek için çabaladı ve onları izledi. Ve o gün geldi çattı. Tuba, senaryosu yazılma aşamasında olan "Vizontele Tuuba"da rol alıp almadığını dahi bilmezken, filmin başrol oyuncularından biri olduğunu öğrendi.

* Artık Tuba Ünsal isminin yanına "oyuncu" kelimesi de eklendi. Bunun için çok çaba verdin mi?
Ben bu mesleğe ilk başladığım günden bu yana oyuncu olarak anılmak için çalışıyordum. Fakat Elite Model Look yarışmasının bana getirdiği bir manken imajı vardı. Halbuki ben hayatımda üç kere mankenlik yaptım. Ben aslında fotomodellik yapıyordum. Birçok dizide, sinema filminde rol alıyordum fakat yine de 'manken' diyorlardı. Oyuncu Tuba Ünsal'ı kanıtlamak için çok çabaladım.

* Neden? Mankenlik utanılacak bir meslek mi?
Mankenlik yapmadım diye bu mesleği küçümsemiyorum. Mankenlik yapmak istemedim, manken olarak da anılmak istemedim. Ben daha çok "business" kafasıyla düşünüyordum. Hiçbir zaman ailemin ve kendi yüzümü karartmayacak şekilde iyi para kazanmak istiyordum. Bu parayı da sevdiğim işleri yaparak kazanmalıydım. Sinema ve dizi filmlerde oynadım. 1,5 yıl ise "Vizontele Tuuba" için bekledim.

* Elite Model Look sonrası mankenlik yaparak büyük paralar kazanabilirdin. Bu para sana cazip gelmedi mi?
Evet mankenlikten para kazanabilirsin. Önemli olan, bu paranın seni ne kadar huzurlu ettiğidir. Çok paralar kazanmışsındır ama sağlığın bozulmuştur. Çoğu arkadaşım kazandığı bu paraları psikoloğa ve terapilere veriyor. Her zaman çok cool yaşamak güzeldir. Huzurlu ve sağlıklıydım. Mutluluk parayla satın alınmaz.

* Yılmaz Erdoğan ile nasıl tanıştın?
Yılmaz Erdoğan'ın menajeri Seda, benim çocukluk arkadaşım. Bu yüzden Yılmaz beni tanıyordu. Onunla oturup konuştum ve "Ben artık mankenlik yapmak istemiyorum" dedim. Bir buçuk yıl önce Beşiktaş Kültür Merkezi'yle anlaşma imzaladım. "Mumya Firarda" da oynadım ve Yılmaz beni izlemiş, beni onurlandıracak güzel şeyler söyledi. Onlar bana çok güvendiler ve ben onları hiçbir anlamda boşa çıkarmadım. Yaşantıma çok dikkat ettim, onlar da bana Vizontele'yle hediye verdiler.

* Oyuncu olarak kendini geliştirdiğini düşünüyor musun?
Daha 23 yaşındayım, daha yolun çok başındayım. Ben doğuştan bir yeteneğim olduğunu biliyorum. Bir buçuk yıl tiyatro eğitimi aldım, kursa gittim. Türkiye'nin en önemli erkek oyuncularından Yılmaz Erdoğan da bu işin eğitimini almadı. Kendi hayatının taşlarını yerine oturtuyorsan eğer, zaten iyi bir oyuncu ve iyi bir insan olursun. Türkiye'nin en büyük yapım şirketi bana güveniyorsa, ben kendimi büyütmek zorundayım.

* BKM oyuncularıyla bir buçuk yılın geçti. Hayatında neleri değiştirdin?
Kendime bir hayat felsefesi belirledim. Kendimizle yapacağımız dört maddelik bir anlaşma var. 1- Kullandığınız sözcüklere dikkat edin, 2-Ne yaparsanız yapın en iyisini yapın, 3- Varsayımda bulunmayın ve 4- Hiçbir şeyi kişisel algılamayın. Bu dört anlaşmayı kendimizle imzaladığımız zaman, büyümekle ilgili en güzel adımı atmış oluyoruz.

* Vizontele'de rol aldığını ne zaman öğrendin?
Vizontele'nin yazılma aşamasında, Malatya'da ablamın yanındaydım. Yılmaz Erdoğan ve Muhsin Kızılkaya aradı. Filmin isminin "Tuba" olduğunu söylediler. Benimle eğleniyorlar sandım. Bana rolümü anlattılar ve ben inanamadım. Yemin ediyorum ki bu kadar büyük düşünmedim. Beni sevdiklerini biliyordum, ama bu kadar değil.

* Filmin adına senin ismini verdiklerine göre bayağı seviyorlar...
Tuuba, İngilizce two, yani Vizontele'nin ikisi demek. Ondan dolayı da filmin adı Tuuba oldu.

* Van günlerin nasıl geçti?
Bir ay orada kaldım. Televizyon yok, gazete yok. Bu ikisinin olmamasına rağmen insanların ne kadar sosyalleştiğini gördüm. Bisikletimle tura çıkıyordum, kesinlikle kimse laf atmıyor. İstanbul'da tek başına bisikletle dolaşamazsın.

* Bundan sonra neler yapacaksın?
Yılmaz Erdoğan benim akıl hocam. Attığım her adımdan önce ona danışırım. İyi bir oyuncu olmak istiyorum, insanların izlemek istedikleri iyi bir oyuncu olmak istiyorum.

* Başarında güzelliğinin de etkisi olduğunu düşünüyor musun?
Güzelliğim, başarımda üçüncü sırada geliyor. Ben fotojeniğim, kameranın önünde çok iyi duruyorum. İşine önem veriyorsan bu yeterli. Dışarıdaki insanların beni beğenmesi önemli değil.

GÜLŞEN YÜKSEL

DİĞER MAGAZİN HABERLERİ
 Nurgül'ün fendi Hande'yi yendi.
 Maliyeciler Emel'in ayakkabılarının peşinde.
 Tarkan'ın korkuları.
ŞENGÜL BALIKSIRTI
Nurgül'ün fendi Hande'yi yendi
"Ada" adlı TV dizisi için...
 atv 17.45
"Magazin Keyfi"
 atv 19.00
"atv Ana Haber Bülteni"
 Show TV 17.45
"Türk Sineması"
 Star 17.40
"Türk Sineması"
 TRT 1 18.50
"Aşk Buraya Uğramıyor"
 TGRT 17.00
"Eğlence"
Genç Parti'ye trilyonluk şok
Genç Parti'ye trilyonluk şok
MALİYE Bakanlığı, Anayasa Mahkemesi'ne başvurarak Genç...
Anket yasağı kaldırıldı
YSK'NIN aldığı kararla, seçim öncesi anketlere ilişkin yasak...
Roma Göktuğ'a ağlıyor...
İtalyanlar günlerdir evinin balkonundan düşerek ölen Türk çocuğu...
Kalbini İstanbul'a gönderdi
Depremden kaçıp ölüme trafik kazasında yakalanan Gülistan,...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.