kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
  » Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
AB'nin yükünü kaldırırız
AB'nin yükünü kaldırırız
Fischer: Verdiğimiz sözü tutmalıyız
'Türkiye'nin AB üyeliği Avrupa için gerekli'

AB'nin yükünü kaldırırız

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin artık tırmanan bir ülke olduğunu söyleyerek AB'ye yük olmak bir yana AB'nin yükünü kaldıracağını vurguladı '.

ULUSLARARASI Betatelsmann forumuna katılmak üzere Berlin'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Türkiye artık tırmanan ülke durumuna gelmiştir. AB'ye yük getirmez, AB'den yük alır" dedi. Erdoğan, AB üyeliği müzakerelerine başlanmasının Türkiye ile AB'nin bir aile olduğunu göstereceğini vurguladı. Artık Türkiye'de Gümrük Birliği'nin değil, AB üyeliğinin tartışıldığını ve halkın yüzde 75'inin AB üyeliğinden yana olduğunu belirten Erdoğan, ''Şimdiki hedefimiz iki konuya yönelik; uyum paketlerinin çıkarılması ve bunların gerçekleştirilmesi. AB üyeliği müzakerelerine başlanması Türkiye'nin AB ile bir aile olduğunu gösterecektir'' dedi. Türkiye'nin AB'ye girmesini, sadece laik ve demokratik bir ülke olduğu için desteklemediklerini söyleyen Erdoğan, ''Türkiye'nin üyeliği bir gerçeği gösterecektir. Türkiye yük olmayacak, aksine Avrupa'dan yük alacaktır. Kişi başına düşen gayri safi milli hasıla 2600 dolardan 3300'e yükselmiştir. Biz büyüme trendine girmiş bir ülkeyiz. Bu konuda azimliyiz ve dinamik bir nüfusa sahibiz'' diye konuştu.

KIBRIS'TA ÇÖZÜME DOĞRU
Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak da Erdoğan, ''Kıbrıs sorununun çözümü AB yolunda bir kriter olmamasına rağmen, 1 Mayıs'a kadar çözmek istiyoruz. Biz iyi niyetliyiz, ancak iyi niyet tek taraflı olmaz. Tek taraflı olursa sıkıntı doğar. Biz elimizden geleni yapacağız. Kıbrıs konusu ABD'de de gündemde olacak'' diye konuştu. Erdoğan, konuşmasında, grip olan Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'e şifa dileyerek, ''Türkiye'ye AB konusunda verdiği destekten dolayı Schröder'e milletim ve şahsım adına teşekkür ediyorum'' dedi. İnsanlara dinleri ve düşüncelerine göre ayrım yapılmaması gerektiğini belirten Erdoğan, ''İnsanları insan olarak görelim. Bizde Mevlana kültürü vardır. Biz insanları, Yaradan'dan dolayı severiz. Ben de zamanında havra, manastır restore ettirdim ve cem evi kurulmasına yardımcı oldum'' diye konuştu. Türkiye'de yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele ettiklerini kaydeden Erdoğan, ''Barışın küreselleşmesi uğruna yaptırımları ortadan kaldırmak zorundayız ve çabalarımız bu yönde sürüyor'' açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN'A TÜRBAN ANLATTI
Federal Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Cornelie Zonntag-Wollgast da, toplantıda yaptığı konuşmada, okullarda Müslüman öğretmenlerin türban takmalarına karşı olduğunu, ancak anayasadaki tarafsızlık ilkesinden dolayı diğer dini sembollerin de okullarda taşınmaması gerektiğini savundu. Zonntag-Wollgast, Türkiye'deki reform çabalarını da överek, ''Türkiye'nin AB perspektifi kalmalı. Aksi takdirde Türkiye'de AB karşıtları güçlenir'' dedi. Erdoğan, daha sonra Four Seasons oteline Hırvatistan Başbakanı İvo ander ile görüştü ve öğle yemeğinde Letonya Devlet Başkanı Vaira Vike- Freiberga ile biraraya geldi.
DİĞER GÜNDEM HABERLERİ
 Ölümcül gerçek
 Konya pazarlığı
 TÜRKİYE'DE 2004 YILI UYUŞTURUCU DOSYASI
 Gönül Hoca'nın sevgilisi çeteci çıktı
 Sabah'taki Haberini Okudu
 Gül'ün İsrail ziyareti sırada
 Kıbrıs'ta referandum şartı Ankara'yı sıktı
 Savaş halinde de idam kalkıyor
 108 trilyonluk naylon fatura
 Genelkurmay ile biz 'et ve kemik' gibiyiz
MEHMET TEZKAN
Hıncal Uluç'un dediğini yaptık bir gün kapatma...
EMRE AKÖZ
ALI KIRCA’NIN YÖNETTİĞİ ‘KİM HAKLI?’ (ATV) YARIŞMASINDAN...
MEHMET ALTAN
Böylesini hiç görmemiştik...
Avrupa Birliği süreci...
Kıskanç eski eş 4 kişiyi öldürdü
Amerikalı Jones, eski eşinin annesi, babası, kız kardeşi ve 10 aylık...
Yavrusunu ararken elektriğe çarpıldı
BU görüntüler kamera şakası, ya da fotoğraf hilesi değil... Yer...
GELECEĞİ ARIYORUZ
GELECEĞİ ARIYORUZ
"Eldekilerle başarının gelmediğini gördük. Sadece deliler, olmayacak...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.