|
 |
|
 |
'Talih Kuşu' Turhallı'ya mutluluk getirmiyor
Yılbaşı çekilişinde 2,5 trilyon kazanan bileti kaybettiğini iddia eden Volkan Ateş sinir krizleri geçiriyor. 11 yıl önce büyük ikramiye kazanan Nurettin Çınar ise bugün beş parasız dolaşıyor. Çınar, 'bu paranın hayrını görmedim' dedi.
MİLLİ Piyango'nun yılbaşı çekilişinde 2,5 trilyonluk ikramiyenin Turhallı Volkan Ateş'e çıkıp çıkmadığı belirsizliğini korurken Turhal'ın 1993 yılında da büyük ikramiye heyecanını yaşadığı ortaya çıktı. Turhallı Nurettin Çınar'ın 11 yıl önce 19 Mayıs çekilişinde 3 milyar ikramiye kazandığı öğrenildi. Ancak büyük ikramiyeyi kazanan Çınar, şimdi işsiz ve beş parasız. Nurettin Çınar (44), Turhal'da Milli Piyango'nun büyük ikramiye heyecanını 11 yıl önce yaşadı. Çınar'ın, kahvede oyun oynarken seyyar bir bayiden veresiye aldığı yarım bilete 19 Mayıs çekilişinde 6 milyar lira isabet etti. 6 milyarın yarısını yani 3 milyarı alan Çınar'ın hayatı birden değişmiş. Evli ve üç çocuk babası Çınar önce çevresindeki fakirlere bir miktar para dağıtmış. Daha sonra yurt dışına giderek gezmiş. Bu arada otobüs alarak Turhal'a şehirlerarası otobüs şirketi kurmuş. Ancak işleri iyi gitmeyen Çınar, 1995 yılında iflas etmiş. Çınar o günleri şöyle anlatıyor: "O zaman Turhal'da beş katlı bir iş hanını 1 milyar 250 milyon liraya satıyorlardı. Ancak sefa kısa sürdü. 70 milyon kişinin para verdiği biletlerden bir iki kişi yararlanırsa sonuç böyle olur. Hepsinin ahı var üstünde. Çünkü onlara çıkmadığı için üzülüyorlar. Hayırı olmaz. En fazla iki yıl sürer. Bana da ikramiye çıktığı zaman bu akılları verdiler ama ben de iki yılda sıfırı tükettim. Kuruş kalmadı ikramiyeden. bir lüks otomobilim oldu, ne de bir iş kaldı elimde. Nedense o para yaramıyor. Sonra araştırdım kimseye hayır getirmemiş"
'SIFIRI TÜKETTİM' Çınar'ın elinde o günlerden sadece bir daire kalmış. Şimdi işsiz olan ve iki yılı kalan emekliliğini doldurmanın planlarını yapan Çınar, "şaşkın talihli Volkan Ateş'in duygularını en iyi ben anlarım" diyor. Nurettin Çınar, "büyük ikramiyeyi kazandıktan sonra bir daha milli piyango bileti satın almamış. "Bir daha çıksa o parayı yine yerim. Çabuk bitiyor, hayır etmiyor ama gezdiğim, gördüklerime de değer" diye konuşuyor.
Yener CABBAR
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|