Kurbağa sayesinde doyuyorlar
A vrupa ülkelerinin seçkin sofralarındaen fazla aranan yiyeceklerden biriolan kurbağa eti, Edirneli avcılar içinönemli bir geçim kaynağı. Avcıların tümhayatları kurbağadan kazanacaklarıparaya bağlı. Çünkü onlar için kurbağa;ekmek, ilaç, yakacak parası, okul ya dadüğün masrafı demek.Bazen kent merkezi yakınlarındakibir su birikintisi, nehir yatağı ya dabataklık, bazen ise yüz kilometreuzaktaki başka bir 'çalışma alanı' olabiliyor av mekânı. Kışın soğuna rağmen'kasık çizmesi' olarak adlandırdıkları çiz-me pantolon karışımı bir giyecekle bellerine kadar suya dalıp ellerindeki kepçelerle kurbağa topluyorlar. Bu mesleğiuzun süredir yapan avcılar "Kurbağanınkilosu geçtiğimiz yıl 5 milyon liraydı. Buyıl ise iki buçuk milyon liraya alıyorlar.Bu sene hiç para kazanamadık. Tadı çokgüzel, ayrıca çok da yararlı" dedi.
Yavuz GÖKTAŞ
|