Fısıltı gazetesinin bugünlerde değişmeyen manşeti şu; "Piyasada sahte Milli Piyango biletleri varmış." İyi de kardeşim nasıl anlayacağız biz bu kağıt parçalarının sahte olup olmadığını? İşte size ve tüm kamuoyuna "İyi ki Hakan & Utku var" dedirtecek sahte bileti tanıma yolları.
*Bunu anlamanın en kolay ve de en can yakıcı yolu, çekiliş sonucu biletinize büyük ikramiyelerden biri çıktıysa koşa koşa paranızı almaya gitmek ve de "Kardeşim bu bilet sahte. Anca gidersin" cevabını almaktır. Bu biletinizin sahte olduğunu açıkça gösterir. Ama bu yol tehlikelidir. Can kaybına yol açabilir.
*"Yarım ekmek arası çeyrek bilet" şeklinde satılan biletler sahtedir.
*Aldığınız biletin üzerine biletçiye benzeyen birinin resmi basılıysa; bu bilet fena halde sahtedir.
*Bileti ışığa tuttuğunuzda nah" yapan bir el görseli görünüyorsa; bu bilet kesinkes sahtedir.
*Bilet, dikdörtgen dışında; daire, üçgen, kare gibi bir geometrik şekilde ise; biletçi salak, bilet ise dibine kadar sahtedir.
*Biletinizi bir güvercine tuttuğunuz zaman zavallı hayvancık huysuzlanıyor ve nereye kaçacağını şaşırıyorsa; bilet emin olun sahtedir.
*Bileti satıcısı "Ya çıkarsa" diye değil de "Büyük ikramiye yüzde yüz garanti, buradaaaa" diye bağırarak ve hafiften telaşlı satış yapıyorsa; biletçi uyanık, biletler ise sahtedir.
*Satılmayı bekleyen biletlerin tamamı "tam" ise ve çeyrek bilet fiyatına satılıyorsa; o biletlerin alayı sahtedir.
*Çekiliş yapılana kadar bekleyin. Eğer biletinize bir şey çıkmadıysa; kesin sahtedir.
*Biletinizin numarası 3445678 ise o bilet kesin sahtedir. Çünkü o numara bizim ortak aldığımız biletin numarası. Ulan bi dakka, ya bizimki sahteyse?! (Yazı burada biter. Hakan ile Utku bileti aldıkları ayakkabı boyacısını bulmak üzere hışımla dışarıya çıkarlar.)