kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
  » Spor
    Ana Sayfa
    Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Bizden iyisi yok
Bizden iyisi yok

"Çocukluğumdan beri tuttuğum takımda forma giymek heyecan verici. Bence Beşiktaş, her açıdan Türkiye'nin en iyi kulübü. Avrupa'nın da sayılı kulüpleri arasında".

Daha ne olsun?
Ümit Milli Takım'da ve Gençlerbirliği'nde ortaya koyduğu futbola büyükleri peşine takan sezon başında da G.Saray ile Beşiktaş arasındaki kapışmanın ardından siyahbeyazlı takıma transfer olan Okan Koç çok ilginç, ilginç olduğu kadar da iddialı açıklamalar yaptı. Kendisinin bir Beşiktaş taraftarı olduğunu söyleyen Okan, "Şimdi de tuttuğum takımın formasını giyiyorum. Bir zamanlar avazım çıktığı kadar bağırdığım tribünlerdeki insanlar şimdi benim için tezahürat yapıyor. Bir futbolcu için bundan daha çok mutluluk verecek bir şey olur mu?" diye konuştu. Okan, Beşiktaş'ı "Türkiye'nin en iyi takımı" olarak tanımladı.

Artık titremiyorum
Beşiktaş'ta ilk maçına çıktığında heyecandan ayaklarının titrediğini ve bunu açıkladığını hatırlatan Okan, "Şu an alışmış durumdayım. Artık ayaklarım titremiyor" ifadesini kullandı. Şu ana kadar beklenen seviyeye gelemediği yönündeki eleştirilere katılmadığını söyleyen Okan, "Ben görev aldığım maçlarda iyi oynadığımı düşünüyorum. Ama yüzde 100 kapasiteye ulaştığımı da söyleyemem. Zaten öyle olsa, Lucescu bana her maç 11'de yer verirdi. Her geçen gün performansım artıyor. Kısa bir süre sonra formayı bir daha bırakmamak üzere alacağıma inanıyorum" yorumunda bulundu.

Ya Kartal ya Gençler
Genç oyuncu "Türkiye'de Beşiktaş'tan bir takımda oynamayı düşünür müsün?" sorusuna ise "Aslında bunu aklıma bile getirmek istemiyorum. Beşiktaş'a ilk geldiğimde üzerimde büyük baskı oluştu. Çünkü bu dev camianın beklentileri gerçekten çok büyük. Bir anda milyonların gözünün üstü senin üzerine dikiliyor. Herkes senden başarı bekliyor. Bu da ister istemez insanı etkiliyor. Şu anda ise Beşiktaş'ın dışında bir kulüp düşünemiyorum. Ama şartlar çok zorlarsa düşüneceğim takım Gençlerbirliği olurdu. Çünkü Gençlerbirliği de bence çok büyük bir takım. Ve benim bu seviyeye gelmemde büyük payı var" yanıtını verdi.

Avrupa için erken
Futbol kariyerinin Türkiye'yi kapsayan bölümünde hedeflerine ulaştığını söyleyen Okan, "Bir gün Beşiktaş formasını giymeyi hedefliyordum, oldu. Sergen'le aynı takımda oynamayı çok istiyordum, bu mutluluğu da yaşadım. Zamanı geldiğinde Avrupa'ya gitmeyi tabii ki istiyorum. İtalya, İngiltere, İspanya liglerini çok beğeniyorum. Ancak şu anda benim için erken olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş, bana bu konuda yetecek tecrübeyi ve birikimi verecektir. Ayrıca Sergen'in dışında Figo ile birlikte oynamak gibi bir rüyam daha var. Umarım bunu da gerçekleştiririm" ifadesini kullandı.

Transfer teklifi aldım
Okan, daha önce Avrupa takımlarından teklifler aldığını ama bunları sırf hazır olmadığı için kabul etmediğini de söylerken, "Daha Dardanel'de oynarken Hollanda'dan Ajax kulübü beni istedi. Ayrıca İtalya'dan Inter, İngiltere'den de New Castle kulüpleri de benimle görüştüler. Ancak geri çevirdim" dedi. Okan, kendisini hangi oyuncuya benzettiği konusunda ise, "Doğrusu bunu hiç düşünmedim. Tip olarak Totti, oyun stili olarak Conceicao'ye benzetenler var. Ama ben kendimi hiç kimseye benzetmiyorum. Zaten bana göre özgün olmak daha cazip" diye konuştu.

Final şimdilik zor
Genç oyuncu, Şampiyonlar Ligi'nde final oynamanın ya da şampiyon olmanın şu an için zor olduğunu itiraf ederek, "Bu iş o kadar basit değil. Bence çeyrek final yeterince büyük bir başarı. Zaten o aşamada Real Madrid, Milan, Manchester United gibi devlerle başbaşa kalıyorsunuz. Çeyrek finalden ötesi bence yapılan yatırımlarla ilgili bir şey. Ancak Beşiktaş yönetimi böyle devam ederse fazla beklemeden o güzel günleri de göreceğiz. Çünkü sadece sportif alanda değil, idari anlamda da bu kulüpte güzel şeyler oluyor. Yönetim, büyük hedeflere doğru ilerliyor" yorumunu yaptı.

Attırmak daha güzel
Yıldız futbolcu, gol atmayı ikinci plana atmasıyla ilgili olarak da, "Bir kere, hiçbir şey dışardan göründüğü gibi kolay değil. Ayrıca ben gol attırmayı daha çok seviyorum. Forvet hattında en iyi anlaştığım futbolcu Ahmed Hassan, Benim ne zaman ne yapacağımı iyi biliyor. Ayrıca bir forvet oyuncusu olarak Jancker gibi bir isim alınsa çok faydalı olabilirdi. Ama şu andaki golcülerimiz de sahip olunabilecek en iyi forvetler. Ayrıca golcü olmamasına rağmen Sergen ağabey de büyüklüğünü hissettiriyor ve maçlara damgasını vuruyor" dedi.
DİĞER SPOR HABERLERİ
 YÜREĞİ UEFA'YA YETTİ
 Bizi istemediler
 KURBAN EDİLDİK
 Konfetiler Kartal'a 6 dakika kazandırdı
 10 DAKİKA DAYANIN
 İlhan Mansız'a 4 DİKİŞ atıldı
 Sparta mucizesi
 53 BİN KİŞİ YETMEDİ
 Milan kıyak yaptı
 Auf wiedersehen...
 Her skora üzüleceğim
 Kura cuma günü
 De Boer: Benim FAVORİM YOK
 Real umutlu
 Fener'den Antalya dersi
 Ümit Özat: Havamız tam
 F.bahçe Günlüğü
 NEDEN YOKUZ?
 Ne Dediler?
 İlhan izin isteyecek
 SALON MÜJDESİ
 Neslihan'ın dileği Atina
 Adalet yerini buldu
 Ülker-P.Orthez
 Günün İçinden
LEVENT TÜZEMEN
5 yıl önce 5 yıl sonra
Nice zaferlere tanık olan Ali...
ALTAN TANRIKULU
Savunmama
Chelsea'nin ikinci golünden sonra nabzı normal...
EROL KAYNAR
Kendi işini kendin gör!
Arena stadı gerçekten arena...
KAZIM KANAT
Trajik son
Mircea Lucescu maçın kaderini belirleyecek üç...
MERT AYDIN
Maradona Tarikatı
Futbol bir spor mudur? Yoksa bir...
HINCAL ULUÇ
Korkak
Beşiktaş için dramatik bir son oldu... Son...
ÖMER ÜRÜNDÜL
Chelsea'nin inadı
Beşiktaş için büyük önem taşıyan dün...
TBMM'de 'hesap günü'
TBMM'de 'hesap günü'
Meclis'te yapılan oylama sonucunda eski Başbakan Yardımcısı...
'Hükümet kapkaççılık yapıyor'
'Hükümet kapkaççılık yapıyor'
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, hükümetin, büyükşehir...
52 yerden bıçaklandı buna rağmen affetti
52 yerden bıçaklandı buna rağmen affetti
Sokakta imam nikâhlı eşinin bıçakladığı Ayşegül Porsuk, davasından...
Sokaktaki düşler artık gerçek oluyor
Sokaktaki düşler artık gerçek oluyor
Diyarbakır'da sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların düşleri,...
Turizme el attı
Turizme el attı
Bodrum'daki Halikarnas Disko'nun mülk sahibi olan Ceyla...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Günaydın | Astroloji | Magazin | Sağlık |
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.