kapat
30.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ÅžANS&OYUN
ACİL TEL



Devleti utandıran rapor

Devlet Denetleme Kurulu'nun raporuna göre, dışarda uyuşturucu kullanan, fuhuş yapan çocuklar, yurtlarda da devam ediyor, üstelik diğer çocuklara yayıyor

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nu (SHÇEK), Devlet Denetleme Kurulu (DDK) üyelerine denetletti. DDK raporunun çarpıcı sonuçları şöyle

* SHÇEK'e bağlı kuruluşlarda, 2002 itibariyle 19 bin 182 korunmaya muhtaç çocuk kalıyor. 8 bin 448'i yuvalarda, 9 bin 439'u yetiştirme yurtlarında, 1.144'ü özürlü bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde, 151'i de yatılı hizmet veren merkezlerde kalıyor. SHÇEK'in toplam personel sayısı ise 9 bin 601. Bu personelin 6 bin 512'si idari kadroda, çocukların rehabilitasyonu, eğitim ve sağlıkları ile ilgili görev yapan 'kilit personel' sayısı ise yalnızca 3 bin 89.

* Fuhuş, dilencilik, uyuşturucu bağımlılığı gibi nedenlerle korunma altına alınan çocuk sayısı artıyor. Bu çocuklar, aynı yurt ya da yuvadaki diğer çocukları da olumsuz etkiliyor ve uzmanlar olmadığından kötü alışkanlıklar giderilemiyor.

* Bakıma muhtaç her çocuk için ayda 383 milyon lira harcayan SHÇEK'in gelirinin yüzde 71.1'i Hazine'den geliyor. 13.6'sı ise il özel idarelerinden karşılanıyor. Bağış oranı sadece binde 19.

* Uyuşturucu kullanan, şiddet gören, tacize uğrayan çocuklar uzmanlarca tedavi edilmeli.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır