kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Şimdi gel Chelsea

Pancu'nun penaltısı ile öne geçen Beşiktaş, İlhan ile iki net golü kaçırdı ve Muzzi'nin golüne engel olamadı. UEFA'da devam etmeyi garantiledi. Hedef son maçı alıp gruptan 1. çıkmak

Beşiktaş, terörün İstanbul'a uğramasına ve bombalarla çirkin yüzünü göstermesinden medet uman İngiliz ve İtalyan takımlarının masa başında yaptığı küçük hesapların gündemiyle Lazio maçına çıktı. Lucescu'nun, "Niçin 2 gün sonra değil de Lazio maçından önce?" sözleri futbolcuların konsantrasyonlarına ayrı bir boyut ve anlam kazandırdı.

Geçen yıldan bu yana ne Roma Olimpiyat Stadı'nda ne de Lazio'da değişen bir şey vardı. Doldurulamayan tribünlere nazire yaparcasına kale arkasına yığılan fanatik taraftarlar, liderleri hapiste olduğu için pankartlarla takımlarını desteklemeye gelmişti. Yaktıkları meşaleler ve patlattıkları insanı titreten gürültü bombalarıyla oyuncularımızı korkutmaya çalıştılar. Sadece masa başında değil tribünde de kazanmak için her yolu deniyorlar.

Isınmayı beklediler
Kazanma zorunluluğu nedeniyle Lazio, tempolu bir oyunla sahaya çıktı. Her iki takım da rakip kaleyi yoklamak için oyunun ısınmasını bekler gibiydi. İlk şut 11.dakikada Stankoviç'in 25 metreden attığı şutla geldi. Evsahibi takım, golü bulmak için organize ataklardan çok ilk yarıda ölü ve derinlemesine yapılan ortalardan medet umarken bu şansı 25'te yakaladı. Stankoviç'in ortasında çarpışan Inzaghi ve Corradi, bu fırsatı kaçırdı.

30'da Peruzzi'ye takıldı. Sergen'in arapasıyla ceza alanına giren İlhan, topu aşırdı. Kalecinin tokatladığı top, Sergen'in önünde kaldı. Sergen kontrol edip vurmayı düşününce etten duvara takıldı.

35'te Pancu, 37'de Giunti'nin uzaktan sert vuruşlarıyla ilk yarıda gol girişimi üstünlüğünü yakalayan siyah-beyazlı oyuncular, başarılı futbollarının ödülünü 45'te aldı. Sergen'in düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Pancu gole çevirdi.

İtalyanlar ikinci yarıda sahada her şeyi vereceklerdi. Beklendiği gibi temposu yüksek, pozisyonu bol bir ikinci yarı oldu. Bu bölüm, bir sinir harbi şeklinde geçti. 51'de İlhan'ın ağlara gönderemediği pozisyon, farkın ikiye çıkmasını önledi. 56'da Muzzi'nin müthiş röveşata golüyle Lazio, beraberliği buldu. 70'te Stankoviç'in 30 metreden çektiği şut direkten döndükten sonra puanı çıkaracağımızı zaten anlamıştık.

Geçen sezon Lazio'ya UEFA Kupası'nda elenen Beşiktaş, bu kez Roma'dan İstanbul'a 2. tura çıkma yolunda grupta için inisiyatifi kendi eline alarak dönüyordu.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır