kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Terörün gölgesinde bayramlaşma

Siyasi partiler geleneksel bayramlaşmalarını bayramın ikinci gününde yaptı. Bayramlaşmalarda konuşulan ilk konu intihar saldırıları oldu. Siyasi parti temsilcileri terörün lanetlenmesi konusunda hemfikir oldu

Siyası partiler arasında yapılan bayram ziyaretlerinin gündemine İstanbul'da yaşanan terör saldırıları damgasını vurdu. Siyasiler, terörün kimden ve nereden gelirse gelsin lanetlenmesi konusunda fikir birliğine vardı.

DEHAP: SOĞUKKANLI OLALIM
AKP Genel Merkezi'nde konukları Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle ve Ankara Milletvekili Eyüp Sanay ağırladı. AK Parti'yi ilk ziyaret edenler DYP, MHP ve CHP'nin "ambargo" koyduğu DEHAP oldu. DEHAP'lıların ziyaretinde Genel Başkan Yardımcısı Veli Büyükşahin, Türkiye'nin bu tür eylemleri hak etmediğini belirterek, partisinin bu konuda sonuna kadar duyarlı olduğunu söyledi. Saat 10.30 sularında da AKP'den kurucu üye Doğan Topaloğlu, Ankara Milletvekili Talat Karapınar ve Antalya Milletvekili Fikret Badazlı DEHAP'ı ziyaret etti. Görüşmede DEHAP'lılar, iktidar partisine "terör saldırılarının demokratikleşmeye engel olmaması" mesajı verdi. AKP'liler de bu yöndeki kararlılıklarından taviz vermeyeceklerini belirttiler. DEHAP'ın AKP'li milletvekillerine ikramı ıhlamur çayı ve çikolata oldu. DEHAP'a, SHP, ÖDP ve YTP de bayram ziyaretinde bulundu.

CHP'lilerin AKP ziyaretinde de terör konuşuldu. CHP Ankara Milletvekili Mehmet Tomanbay, devletin laik ve demokratik yapısıyla saldırıları alt edebilecek güçte olduğunu ifade etti. GP'nin AKP ziyaretinde ise beklenen gerginlik yaşanmadı. GP'den AKP'ye yönelik herhangi bir eleştiri gelmedi.

İŞBİRLİĞİ KONUŞULDU
CHP'ye bayramlaşma ziyaretinde bulunan sol partiler arasında ise yerel seçimlerde işbirliği konuşuldu. DSP Genel Başkan Yardımcısı Zeki Sezer, DSP olarak yapay işbirliğinden yana olmadıklarını söyledi. Bunun üzerine CHP'li Oğuz Oyan, "Solun işbirliği kapılarının açık tutulması gerektiğine inanıyoruz" karşılığını verdi. YTP'li Reşat Kadayıfçılar da ziyarette bugünkü koşullarda CHP'nin rolünü çok daha önemsediklerini belirtti. CHP'yi ziyaret eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli ise kameraları ve basın mensuplarını görünce CHP'lilere AKP'yi şikayet etti. Şefkatli, "AKP sadece görüntü aldırıyor, sonra kameraları ve gazetecileri dışarıya çıkarıyor" dedi.

CHP'lilerle, AKP'liler arasında da "İslami terör" konusunda bir atışma yaşandı. CHP'liler, "Başbakan 'İslami terör' demiyor. Böyle çözüm bulunamaz" diyerek Erdoğan'ın tutumundan yakındılar. AKP Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç ise CHP'lilere, "Din bir üst yapıdır. Dini herhangi birşeyle birleştirmek yanlış olur" dedi.

MHP MUHALEFETİ ELEŞTİRDİ
MHP'de bayramlaşma erken saatte başladı. MHP, iktidarla mesafeli, ana muhalefet partisi CHP ile sıcak bir bayramlaşma yaptı. MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, CHP'lilere, " AKP, Genel Başkan Deniz Baykal'ın yapıcı muhalefetini yeterince anlayamadı. RP'nin bir dönem Meclis'te 30-35 milletvekili vardı. Meclis'i bloke ediyorlardı. Siz de daha etkili bir muhalefet yapsanız" dedi. MHP'nin bayramlaşma programında DEHAP yer almadı.

DSP'ye nazar boncuklu çiçek
Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit Parti Okulu'da partililerle bayramlaştı. Bayram ziyaretine gelen parti temsilcilerini ise DSP Genel Sekreteri Süleyman Yağız, Genel Sayman Mecit Şekercioğlu ve eski milletvekili Ali Rahmi Beyreli'den oluşan karşılama heyeti, tadilatta olan Genel Merkez'in yanındaki dairede ağırladı. Bayramlaşmaya gelen siyasi partilerden MHP, SP, GP çikolata getirirken, ANAP, CHP, AKP, DYP çiçek verdi. AKP'nin getirdiği çiçekte nazar boncuğu bulunması dikkat çekti.

DYP'de terör alarmı
DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bayramın ikinci gününde parti genel merkezinde partililerle bayramlaştı. Bu arada Ağar'a suikast düzenlemeye hazırlanan bir kişinin yakalanmasının ardından dün de parti genel merkezine bomba ihbarı yapıldı. İhbar üzerine polis, genel merkezde arama yaptı. CHP'lilerin ziyareti sırasında ise muhalefet dayanışması yaşandı. DYP Genel Başkan Yardımcısı Kamil Turan, CHP yöneticilerine anamuhalefet partisi olarak büyük sorumluluklar düştüğünü söyledi.

Yaşlılara Arınç vefası
Meclis Başkanı Bülent Arınç ve Münevver Hanım, Seyranbağları Huzurevi'nde kalan yaşlı vatandaşları ziyaret ederek bayramlaştı. Huzurevinde kalan vatandaşlarla tek tek bayramlaşan Arınç'a yaşlılar da büyük ilgi gösterdi. Kadınların elini öpen Arınç, kısa konuşmalar da yaparak hal hatır sordu. Münevver Hanım da yaşlıların ellerini sıktı. Geçen yıldan başlayarak eşiyle birlikte huzurevi ziyaretlerine başladıklarını hatırlatan Arınç, "Sizlerle birlikte olmak bize mutluluk veriyor" diye konuştu.

Arınç, huzurevi hakkında yönetimden bilgi alırken, daha önce kendisini Meclis'te ziyaret eden heyette bulunanlar da çekilen fotoğrafları istediler. Bunun üzerine Bülent Arınç fotoğrafların bulunup huzurevinde kalanları ulaştırılması talimatını verdi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır