kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Yardım sözüyle seçildi bütün yardımları biçti!

Yoksulların arkasında olacağını söyleyerek seçilen California Valisi Arnold Schwarzenegger, koltuğa oturur oturmaz dar gelirli ve özürlülere ayrılan yardım fonlarında kesintiye gitti

Amerika'nın California Eyaleti'ne vali seçilen Arnold Schwarzenegger, yemin edip görevini devraldıktan sonra ilk olarak eyaletteki yoksulların sorunlarına yönelmişti. Eyaletin mali durumunu inceleyen Schwarzenegger, büyük bir bütçe açıkları olduğunu ve bu yüzden de yıllık 175 bin dolar tutan maaşını eyalete bağışlayacağını açıklamıştı.

HERKESİ ŞAŞIRTTI
Yoksullara destek sözü veren ünlü oyuncu, son kararıyla California'nın tüm dar gelirlilerini şoke etti. Schwarzenegger, bütçe açığını kapatabilmek için yoksulların ve özürlülerin ödeneklerinde kesintiye gidiyor.

Sürekli yoksul insanların yanında olduğu görüntüsünü veren yeni valinin, 15 milyar doları bulan bütçe açığını kapamak için yaşlı, yoksul ve özürlülere ayrılan fonlarda kısıtlamalara gitmesi herkesi şoke etti.

HABER OLDU
ABD basınının önde gelen gazetelerinden Los Angeles Times'da yayınlanan bu tasarıda, 75 bin yaşlı ve özürlüye ayrılan ev temizliği, bakım ve ulaşım hizmetlerini içeren bütçeden 385 milyon dolar, fiziksel ve zihinsel bozukluğu olan 626 bin Californialı'ya ayrılan sanat burslarından ise 282 milyon dolarlık kesinti yapılacağı bildirildi.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır