kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



İtalya'da yaşayan gurbetçi, yoksullara yardım dağıtıyor

İtalya'da giyim mağazası sahibi olan 70 yaşındaki Necdet Ergöçmen minibüsü ile mahalle mahalle gezerek muhtaçlara yardım dağıtıyor

Uzun yıllar İtalya'da yaşayan Necdet Ergöçmen, Türkiye'ye her gelişinde yanında hediyeler getiriyor. Yardıma muhtaç herkese göre, küçük bir hediyesi olan 70 yaşındaki Necdet Dede, kilometrelerce uzaklardan getirdiği giyecek, oyuncak ve kırtasiye malzemeleriyle yoksulları sevindiriyor. 25 yıldır İtalya'da yaşayan Ergöçmen, emeklilik yıllarını geçirmek için Milano'da açtığı giyim mağazasının ve çevresindeki diğer 4 mağazanın sezon sonu ürünlerini toplayıp, Türkiye'ye getiriyor ve kendi elleriyle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Ergöçmen, yardım dağıtacağı aileleri valilik aracılığıyla belirliyor ve her gelişinde başka bir şehre, başka bir mahalleye gidiyor. Necdet Dede, Türkiye'ye bu bayram öncesi yaptığı ziyaretinde, hediyeleri dağıtmak için Ankara'nın Mamak ilçesindeki yardıma muhtaç çocukları ve ailelerini seçti. Şimdiye kadar İzmir, Balıkesir, Uşak ve Ankara'nın çeşitli semtlerinde hediyeler dağıtan Ergöçmen, ocak ayında Muğla'ya, 2004 baharında da Karadeniz illerine hediyeler götürmeyi hedefliyor.

Ergöçmen yardım yapacağı ili kendisinin belirlediğini ifade ederek, "Yardım için gideceğim yeri önceden seçiyorum. Gerekli irtibatları kuruyorum. Yetkililerle birkaç aile belirliyoruz. Ama mahalleliye haber vermiyoruz. Böylelikle izdiham yaşanmasını engelliyoruz ve gerçekten ihtiyacı olana ulaşıyoruz" diyor.

ROMAN GİBİ BİR YAŞAM
Necdet Ergöçmen 23 yaşında okumak için Almanya'ya gitti. Almanya'da makine yüksek mühendisi olan Ergöçmen İngiltere'de gittiği dil kursunda tanıştığı bir İtalyan kızıyla 15 gün sonra evlendi. Eşinin isteği üzerine 1968 yılında İtalya'nın Milano kentine yerleşen Necdet Ergöçmen, emekli olunca 0-12 yaş arası çocuklar için giysi mağazası açtı.

Nevruz TOL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır