kapat
27.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Emri 'ikinci adam' verdi

İstanbul'u kana bulayan saldırıları Ladin'in bir numaralı adamı Zerkavi'nin organize ettiği iddia edildi. Uzmanlara göre düğmeye Zerkavi bastı

İstanbul'u kana bulayan intihar saldırılarının ardından, bütün araştırmalar bu saldırıları düzenleyen isimlerin üzerinde yoğunlaşmıştı. 15 Kasım Cumartesi günkü ikiz sinagog saldırılarının ve 20 Kasım Perşembe günkü ikiz saldırıların hepsini El Kaide'ye bağlı Şehit Ebu Ebu Hafız el Masri tugayı üstlenince bütün gözler Suudi Arabistanlı Usame bin Ladin'e çevrilmişti... Olaylardan günler sonra bu iki kanlı eylemin düzenlenmesinde kilit rol oynayan isimle ilgili yeni bir iddia atıldı ortaya Ebu Musab el Zerkavi.

SALDIRILARIN BEYNİ
El Kaide'nin en etkin isimlerinin başında gelen Ürdünlü el Zerkavi, özellikle örgüt için terörist yetiştirmekte ve bombalı eylemlerin düzenlenmesinde yer aldı. Bin Ladin'e yakınlığıyla bilinen el Zerkavi'nin, İstanbul saldırılarının beyni olduğunu söyleyen ise İsrail, Arap ve Avrupalı istihbarat yetkilileri...

Amerikan CNN televizyonunun internet sitesinde şu iddilara yer verildi Türkiye'deki saldırıları Zerkavi organize etti... Irak'ın başkenti Bağdat'a bulunan Ürdün Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıda da kilit isim olan el Zerkavi kimyasal ve biyolojik silahlar konusunda uzman bir isim.

Neveşalom ve Beth İsrail sinegoglarına düzenlenen bombalı saldırılarının ardından araştırma yapan polis yetkilileri kanlı olayların ardındaki isimlerin Azad Ekinci ile Feridun Uğurlu olduğunu açıklamıştı. Ekinci ve Azad patlayıcı yüklü kamyonetleri temin edip, intihar saldırısını düzenleyen Mesut Çabuk ve Gökhan Elaltıntaş'a teslim etmişti.

KAMPLARINDA EĞİTTİ
Pakistan'da eğitim gören bu iki terörist hakkında arştırma yapan İsrailli istihbarat yetkilileri son derece ilginç başka bir ipucuna daha ulaşmıştı... Her iki isim de Pakistan'da el Zerkavi'nin Beyyiat el İmam örgütüne katılmıştı. Cumartesi günkü saldırılar da sadece el Zerkavi'den öğrendiklerinin kullanmamış, ayrıca ondan saldırının düzenlenmesinde yardım almışlardı. CNN, el Zerkavi'nin daha önce dolaştığı ülkeler arasında Türkiye'nin de bulunduğunu hatırlatarak, "Türkiye'deki saldırıların fikri de yöntemini de el Zerkavi'den alındı" yorumunu yaptı.


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır