kapat
26.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Eczacıyı uyanık sevgilisi yakmış

Sahte reçete ve evrakla hem devleti hem de vatandaşları dolandıran eczacı ile sevgilisi gözaltına alındı

İstanbul'da hastaneler başta olmak üzere sahte reçete ve evraklarla devleti trilyonlarca lira zarara soktuğu belirlenen dört kişilik çete, Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Ekipleri tarafından yakalandı. Olay, 155 Polis İmdat telefonuna yapılan bir ihbarın izinin sürülmesi ile ortaya çıktı. Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde bazı kişilerin sahte evrak kullanarak ilaç alıp sattığı ihbarı üzerine harekete geçen polis önce 18 yaşındaki eczacı kalfası Yılmaz Güneş'i gözaltına aldı.

Güneş'in sahte reçeteleri eczacı Cihan Adıgüzel'den aldığını söylemesi üzerine polis, Erenköy'de bulunan Cihan Eczanesi'ne bir baskın düzenledi. Burada bulunan Cihan Adıgüzel ile birlikte ağabeyi 32 yaşındaki Ayhan Adıgüzel ve genç kadının sevgilisi 29 yaşındaki Cihan Yenipazar gözaltına alındı.

ONLARCA SAHTE KAŞE
Gözaltına alınan sanıklarla birlikte Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde görevli doktorlar adına düzenlenmiş sahte kaşeler ile bu kaşeler kullanılarak düzenlenmiş heyet raporlu sağlık karneleri, doktorlara ait sahte imza ve kaşelerle donatılmış kullanılmaya hazır boş sağlık kurulu raporları ele geçirildi. Bu raporların düzenlenmesinde kullanılan elektronik bir daktilo ile ruhsatsız bir silah da eczanede gizli bölmelerde bulundu. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda da çok sayıda ilaç küpürü ve satışa hazır içi boşaltılmış üzerinde küpürleri bulunan birçok değişik markalı ilaç kutuları da ele geçti. Cihan Adıgüzel ifadesinde, hazırladıkları sahte belgelerle kalp, astım, kanser ve lösemi hastalarının kullandığı yüksek fiyatlı ilaçları aldıklarını anlattı.

BİR TRİLYON LİRA HAKSIZ KAZANÇ
Adıgüzel'in verdiği ifadeye göre çete bu ilaçları hastalara sattı; kutu ve kupürlerini de yeniden devletten ücretini tahsil etmek için kullandı. İki yılı aşkın bir süredir aynı yöntemi kullanan çetenin bir trilyon liradan fazla haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Dolandırıcılar tutuklanmaları istemiyle Üsküdar Adliyesi'ne sevk edildiler.

Yalçın BEL


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır