kapat
26.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ


TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



Rehineci kayıplara karıştı

Önceki gün İzmir-Uşak karayolunda bir otobüs dolusu insanı rehin aldıktan sonra kaçmayı başaran Tunca'nın psikolojik sorunları olduğu açıklandı

İzmir'den Uşak'a giden şehirlerarası yolcu otobüsünü silah tehdidi ile kaçırdıktan sonra peşine düşen jandarmaları atlatarak izini kaybettirmeyi başaran İsmail Tunca'yı arama çalışmaları dün de sonuç vermedi. 1991 yılında Antalya'nın Kemer ilçesinde kapkaç olayına karışan daha sonra da konulduğu cezaevinden Şartla Salıverme Yasası'ndan yararlanarak çıktığı belirlenen Tunca'nın yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Olayı gazetelerden öğrenen yakınları ise İsmail Tunca'nın çok efendi bir kişiliğe sahip olduğunu söyledi. Bu arada güvenlik yetkilileri Tunca'nın uzun süre psikolojik tedavi gördüğünü açıkladı. İzmir-Uşak seferini yapan Anadolu Turizm'e ait yolcu otobüsünü içindeki yolcularla birlikte kaçıran ve daha sonra bir minibüsü gasp ettikten sonra Afyon'un Hocalar ilçesi yakınlarında izini kaybettiren İsmail Tunca'nın sabıkalı olduğu bildirildi.

KAPKAÇÇI ÇIKTI
Emniyet yetkilileri, İsmail Tunca'nın, 2001 yılında Antalya'nın Kemer İlçesi'nde Kapkaç yöntemiyle bir hırsızlık olayına karıştığını, Tunca'nın bu suçtan dolayı ceza alarak sabıkalı duruma düştüğünü belirtti. Emniyet yetkilileri, Tunca'nın bu yıl Konya'da bir sahte para olayına adının karıştığını ve bu suçtan da ceza aldığını söylediler.

Tunca'nın 1990 yılında da bir suç işlediğini öğrendiklerini belirten emniyet yetkilileri, bu suçun yeri ve türü hakkında ellerinde net bilgi bulunmadığını kaydettiler. Tunca'nın, Kemer ilçesinde kapkaç olayına karışması, Antalya polisini harekete geçirdi. Tunca'nın arşivden çıkarılarak çoğaltılan fotoğrafları Antalya polisine dağıtıldı. Sandıklı yakınlarında izini kaybettiren İsmail Tunca'nın Konya'nın Akşehir İlçesi'nde oturan amcası Kadir Tunca, yeğeninin böyle bir olaya karıştığını duyunca şok olduğunu söyledi. Çok efendi sakin bir kişiliğe sahip olduğunu söylediği yeğeninin böyle bir olaya karıştığını duyunca inanamadıklarını anlatan Tunca, yeğeninin psikolojik tedavi gördüğünden de haberi olmadığını kaydetti.

27 yaşındaki yeğenini uzun süredir görmediğini anlatan Tunca, ''Evli ve 2'si erkek 1'i kız 3 çocuk babasıydı. Uzun süredir İzmir'de yaşıyordu. Orada balık satarak geçimini sağladığını biliyorduk. Sert mizaçlı saldırgan bir çocuk değildi, çok şaşkınız'' dedi.

Ali FİLİZKAN - Serkan KARAYOL - Fikri KAYLAN


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır