kapat
15.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Savcılık Akçakoca'nın belgelerini inceliyor

BDDK Başkanlığı'ndan istifa eden Engin Akçakoca ve arkadaşlarının evlerine düzenlenen operasyonlarda el konulan 61 klasörden oluşan belgenin incelenmesine başlandı.

Şişli Cumhuriyet Savcısı Mecit Ceylan, "Hiçbir bürokrat, devlete ait gizli ibareli evrakları kendine alıp bir yere götüremez. Bu evraklara 'Şahsi malım' diyemez" dedi. Ceylan, evrakların BDDK , SPK, Maliye'nin hesap uzmanları ve mali polisten kurulu bir komisyonla incelenmeye başlandığını, suç unsuru taşıyan herhangi bir belgeye rastlandığı takdirde soruşturma başlatılacağını söyledi.

ŞENER: KARARI BEN VERİRİM
Bu arada Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de SPK, BDDK ve İMKB ile ilgili soruşturma verme yetkisinin kendisine ait olduğunu belirterek, "Gelecek dosyaların durumuna göre değerlendirme yaparım ve ona göre karar veririm" diye konuştu.

Şener her olayın kendine göre özellikleri olacağına dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti

"Örneğin bir kaç gün önce bir savcılıktan, bir mahkemeden BDDK'nın sayın başkanıyla ilgili soruşturma izin başvurusu gelmişti. Bunu reddetmiştim. Niye? Dosyanın içeriğini yeterli görmediğim için reddettim. Bu ne derseniz, bir vatandaşın herhangi bir bankadaki işlemlerin yeterli denetlenmediği ile ilgili şikayeti üzerine savcılığın soruşturma izni istediği bir talepti bu.Teftiş Kurulu inceledi ve ciddi olmadığını söyledi."


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır