kapat
15.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

5 bin kişi bireysel emekliliğe evet dedi

Bireysel emeklilik sisteminin 27 Ekim günü başlamasının ardından tablo netleşmeye başladı. Üç haftada 5 bin kişi katkı payı yatırırken, fon tercihinde kamular ağır bastı

27 Ekim günü start alan bireysel emeklilik sisteminin ilk gönüllüleri net olarak belli oldu. 3 haftalık süre içinde sisteme katılanların sayısı toplam 5 bin 14 kişiyi bulurken, 6 firma arasında şimdilik Anadolu Hayat Emeklilik açık ara önde görülüyor. İlk üç haftada Anadolu Hayat Emeklilik'e gelerek katkı payı yatıranların sayısı 2 bin 602'yi bulurken, onu 971 katılımcı ile Garanti Emeklilik ve 739 kişi ile de Ak Emeklilik izledi.

Bireysel emeklilik sisteminde kapıların resmen açıldığı ilk gün şirketlere gelen yoğun telefonlar gerçek yatırımcıya dönüşmeye başladı. İlk haftayı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle sınırlı katılımcı ile geçirmek zorunda kalan şirketlere asıl ilgi kasım ayı başından itibaren başladı. 14 Kasım'a gelindiğinde ise sisteme girerek, gönüllü olarak emekli olmak isteyenlerin sayısı 5 bini aştı.

Katılımcıların tercihleri incelendiğinde ise daha çok kamu borçlanma enstrümanlarını içinde bulunduran emeklilik fonlarının seçildiği görülüyor. Örneğin, şu anda en çok katkı payı sözleşmesine imza attığı görülen Anadolu Hayat Emeklilik'te en çok talep gören fonun gelir amaçlı kamu borçlanma fon oldu.

Bu fona katılanların sayısı 700'e ulaşmış durumda. Diğer bireysel emeklilik şirketlerinde de durum aynı olmuş görünüyor. 971 kişi ile sözleşme imzalayan Garanti Emeklilik Hayat'ta da de toplam 359 kişi kamu borçlanma gelir amaçlı kamu borçlanma fonunu seçmiş durumda. Ancak tabii ki bu rakamlar henüz gerçek durumu ortaya koymaktan uzak. Bundan sonra yoğun rekabet ile birlikte özellikle kurumların da sistemde yer alması bekleniyor.

Hacer GEMİCİ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır