kapat
14.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Genç sultanlar

Japonya'daki Dünya Kupası'ndaki 3.galibiyetimizi Mısır karşısında aldık. Son 2 seti Neslihan dışında gençlerimizle oynayıp güle oynaya zafere koştuk

Dünya Kupası'ndaki 9.maçımızda Mısır'ı 3-0 mağlup ettik. İlk sette biraz bocalasak da gençlerin de katılımıyla oyuna ağırlığımızı koyup güle oynaya bu maçtan galibiyetle ayrıldık.

Turnuvada galibiyeti bulunmayan tek takım olan Mısır karşısında sete çok rahat başladık. Bu rahatlık üst üste hatalar yapmamıza neden oldu. Mısır, bizim hatalarımızla sayı toplarken tek smaçörleri kaptan Toson ile cılız hücumlarında bile sayı buldu. 19-17'ye kadar mücadele eden Mısır, takımımızın toparlanıp oyunu kontrolüne almasıyla pes etti.

Mısır zorlayamadı
İlk seti 25-20 alan milli takımımızda ikinci sette yerinde bir düşünceyle oyuncu değişiklikleri yapıldı. Önce orta oyuncular, Özlem ve Aysun'un yerine Gökçen ve Sinem alındılar. Daha sonra Esra'nın yerine Gözde, Natalia'nın yerine Seda ve pasör Bahar'ın yerine Pelin oyuna dahil edildiler ve klasik altımızdan bir tek Neslihan, sahada kaldı.

Genç oyuncularla oynadığımız 2.ci sette bloklar iyi, servisler ve hücumlar etkili oldu. Mısır'ın servis ve hücumları, bizi zorlayamadığından defansımız da aksamadı. 2.seti 25-15 kazanan milli takımımız 2-0 öne geçti.

Oyuncular keyif aldı
3.set yine gençlerle devam etti. Oynadıkları oyundan büyük keyif alan gençler kendilerini bu sette daha çok gösterme şansını buldular. Giderek pes eden Mısır önünde, smaç servisler ve kombine ataklarla çok etkili oldular.

Blokta da ara ara yapılan cılız Mısır hücumlarına geçit vermediler ve bu seti 25-8 gibi açık bir skorla alarak maçtan 3-0 galip ayrıldılar. Önceki maçlarda da bu gençleri kullanabilseydik klasik altımız bu kadar yorulmazdı. TRT'den isteğimiz bizim maçtan sonra bir karşılaşma daha yayınlamaları.

Neslihan'a büyük ilgi
Neslihan, karşılaşmanın en değerli oyuncusu seçildi. Başarılı oyuncumuza hayranları sevgi gösterilerinde bulundu

Japonya'da devam eden Dünya Kupası'nda Neslihan'a olan büyük ilgi devam ediyor. Mısır maçının en değerli oyuncusu olarak ödül alan Neslihan, karşılaşma sonrasında Japon hayranlarının sevgi gösterileriyle karşılaştı. Futboldaki Dünya Kupası'nda İlhan Mansız'a yapılanlarla bu kez Neslihan karşı karşıyaydı. Milli Takımımız, turnuvadaki 10.maçında bu sabah 08.05'te Arjantin'le oynayacak.

Günün diğer maçlarında şu sonuçlar alındı İtalya-Küba 0-3, ABD-Çin 2-3, Japonya-Brezilya 0-3, Dominik-G.Kore 0-3, Polonya-Arjantin 3-0.

TÜRKİYE-MISIR 3-0
Setler: 25/20, 25/15, 25/8

Süre: 49 dakika (19, 16, 14)

Türkiye: Bahar 6, Esra 6, Özlem 6, Aysun 6, Natalia 7, Neslihan 8, Gülden (Libero) 6 , Sinem 7, Gökçen 7, Pelin 6, Gözde 7, Seda 6

Mısır: Abdelfattah 5, Selim 5, Toson 7, M.Badawy 4, Sharaf 5, N.Badawy 4, Aly 5, Youssef 4, Elshamy 6

Hakemler: Tadeshi Katsumata (Japonya), Juan Li (Çin)

Aylin ÜSTÜNDAĞ


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır