kapat
14.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMİ
limasollu
TÜRKİYE
DÜNYA
POLİTİKA
SPOR
MEDYA
SERİ İLANLAR
METEO
TRAFİK
ŞANS&OYUN
ACİL TEL



GREENCARD

Garanti, zengin müşterilerine özel bankacılık hizmeti sunacak

Garanti Bankası, birikimleri en az 30 bin dolar olan müşterilerine özel bankacılık hizmeti vermeye başlıyor

Garanti Bankası, orta üst gelir grubuna hitap edecek olan 'Affluent Banking' hizmetini hayata geçiriyor.

Bu yeni yaklaşım, private banking olarak adlandırılan en üst gelir grubuna hizmet vermek üzere oluşturulan bankacılık anlayışının bir alt segmenti. Private banking de en az 100 bin dolar birikimi olan zengin müşterilere hizmet verilirken, affluent banking segmentinde genellikle 30 bin dolardan başlayan birikimlere sahip gelir grubuna özel bankacılık hizmeti sunuluyor.

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, affluet banking hizmetine neden ihtiyaç duyulduğunu şöyle açıklıyor "Faiz oranları yüksekken parası olan müşteriler profesyonel yöneticilere ihtiyaç duymadan yüksek gelir elde edebiliyorlardı. Ancak onların da profesyonel yönetime ihtiyacı var."

Türkiye'de private banking hizmetinin verilmesinin pek anlamlı olmadığını belirten Özen, "Kırmızı halılarla müşteri karşılamak pek bize göre değil. Affluent banking Türkiye'de daha kalabalık bir kesime hizmet verecek" dedi.

200 MİLYON $ KREDİ
Öte yandan Garanti Bankası, ekim ayında yurtdışı piyasalardan 200 milyon dolar tutarında seküritizasyon kredisi sağladığını açıkladı.

Rahim AK


Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya tıklayın

<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler

Sarı Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır