kapat
08.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Birsen: Tupras'ta spekulasyon yok

IMKB Baskani elestirileri, "Tedbirimizi aldik. Tupras'taki spekulasyon iddialari kesinlikle yersizdir"diye yanitladi

IMKB Baskani Osman Birsen, Tupras'in ozellestirilmesiyle ilgili gelismelerin Istanbul Borsasi'nda spekulasyon konusu yapildigi iddialarinin yersiz oldugunu soyledi.

IMKB Baskani Osman Birsen, ozellestirme surecinde cesitli firmalarda pozisyon alan kisilerin kendi kararlarinin sonuclarini borsada spekulasyon ya da manipulasyon olarak degerlendirdigini belirtti.

Osman Birsen ayrica, Tupras'in ozellestirilmesiyle ilgili olarak, "Kendi fiyatlari acisindan istedikleri gibi sonuclanmamasi durumunda buna bu sekliyle borsanin spekulasyon konusu oldugunu ifade eden gorusler var" diye konustu. Birsen, gecmisteki ozellestirme uygulamalarinda teklif veren firmalarin borsanin islem doneminde aciklanmasi ve bunun firmalara yansimasi durumunda tedbir aldiklarini kaydetti.

HATAMIZ OLMADI
Birsen, ozellestirilecek firmalara teklif verme suresinin uzun doneme yayilmasindan dolayi bekleyislerden dogan farkli degerlendirmeleri onlemek icin herhangi bir tedbire basvurmadiklarini vurguladi.

Birsen, Tupras ozellestirmesiyle ilgili olarak kendilerinin uygulamalarinda sorun olmadigini kaydederek, yatirimcilarin beklentilerinin kendi istedikleri gibi olmamasinin yatirimcilari ilgilendirdiginin altini cizdi.

'OIB teklifleri aciklamaliydi'
Sermaye Piyasasi Kurumu Baskani Dogan Cansizlar, Tekel ve Tupras gibi ozellestirmelerde teklif veren kuruluslarin aciklanmasi gerektigini soyledi.

CNBC-e'nin sorularini yanitlayan Cansizlar, borclanma senetleri icin guvence fonu benzeri bir yapinin olusturulmasina calistiklarini da acikladi.

Cansizlar, Imar Bankasi olayi ile gundeme gelen devlet ic borclanma senetleri konusundaki sorunlara degindi. Hisse senetleri icin Yatirimci Koruma Fonu tarafindan 28.5 milyar liraya kadar, mevduatlar icin de simdilik sinirsiz guvence oldugunu vurgulayan Cansizlar, devlet ic borclanma senetleriyle ilgili de boyle bir guvence olmasi gerektigini savundu. SPK Baskani, bu yonde bir calisma yurutuldugunu ifade etti.

IMKB'de islem goren sirketlerin mali tablolarini onumuzdeki yil enflasyon muhasebesine gore duzenleyeceklerini hatirlatan Cansizlar, Ocak 2005'ten itibaren ise uluslararasi muhasebe standartlarinin uygulamaya konulacagini bildirdi.

Ayrica Cansizlar, KOBI piyasasinin da onumuzdeki yil faaliyete gecmesinin planlandigini belirtti.

IMF; Tekel'i isterseniz satmayin
UluslararasI Para Fonu (IMF) yetkilileri, Turkiye'deki ozellestirme gelismelerini degerlendirirken, piyasalarin guclu tepki vermedigi ozellestirme durumlarinda, eldeki kuruluslarin cok ucuza satilmasina gerek olmadigini belirtti.

IMF yetkilileri, ucuz teklif durumunda Turkiye'nin Tekel'in yani sira diger ozellestirmeyi planladigi kuruluslar icin de ayni karari almasi gerektigini kaydetti.


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir