kapat
08.11.2003
YAZARLAR
ATV
EKONOMI
limasollu
TURKIYE
DUNYA
POLITIKA
SPOR
MEDYA
SERI ILANLAR
METEO
TRAFIK
SANS&OYUN
ACIL TEL



GREENCARD

Erdogan gidiyor

Erdogan-Dick Cheney gorusmesinde Haziran ayinda Turkiye'de yapilacak olan NATO Zirvesi de gundeme geldi.

Bush kizlarinin mezuniyet toreninin ayni tarihe denk gelmesi dolayisiyla 20-21 Mayis tarihlerinde Istanbul'da yapilacak NATO zirvesine gelmekten vazgectigi aciklanmisti. Turkiye de zirvenin ileri bir tarihe alinmasi icin girisimde bulunmustu. Erdogan ile Cheney'in bu konu uzerinde gorustukleri ve Bush'un da gelmesini saglamak icin zirvenin 28-29 Haziran'da yapilmasi konusunda gorus birligine varildigi bildirildi.

SEZER'LE DE GORUSTU
Erdogan ile Cheney'nin Turk-ABD iliskileri ve PKK/KADEK unsurlarinin Irak'tan temizlenmesi konulari da gundeme geldi. Genelkurmay Baskani Hilmi Ozkok'le de Irak konusunu sik sik gorusen Basbakan, Cumhurbaskani Sezer'le de telefonla gorustu. Boylece Erdogan ve Sezer, 5 hafta sonra telefonla da olsa gorusmus oldu.

Erdogan Ocakta ABD'de
Basbakan Tayyip Erdogan ve ABD Baskan Yardimcisi Dick Cheney arasinda dun gerceklesen telefon gorusmesinde Erdogan'in Ocak ayinda Beyaz Saray'i ziyareti gundeme geldi. Erdogan gecen aralik ayindaki Beyaz Saray ziyaretine 'basbakan' degil 'AKP lideri' olarak katilmis, Bush'un tum israrlarina ragmen Irak konusunda ABD'nin istedigi destek sozunu verememisti.

Bu kez Ocak ya da Subat ayinda yapilmasi beklenen ziyaret, Turk askerinin Irak'ta baris gucu olarak gorev yapmasini reddeden ABD'nin Ankara'ya bir jesti sayiliyor. Bush hukumeti, onumuzdeki donemde Ankara'nin gonlunu almak icin bir dizi insiyatif planliyor. Erdogan'in Beyaz Saray daveti de PKK ve Irak'ta ihaleler gibi bu pakette yer aliyor... ABD'li kaynaklar, Cheney'nin prensipte ocak ayina sicak baktigi fakat Bush'un takvimine baktiktan sonra Erdogan'i haberdar edecegini belirtti.

Bulent AYDEMIR


Haberleri gazete sayfasi goruntusunde okumak icin
SABAH e-Medya"ya tiklayin

<< Geri don Yaziciya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
hibe destekler
omer celik

Sari Sayfalar
GreenCard
TEMA

Copyright © 2003, MERKEZ GAZETE DERGI BASIM YAYINCILIK SANAYI VE TICARET A.S. - Tum haklari saklidir