|
 |
|

Kürtçe yayının engelleri kalkıyor
RTÜK Başkanı Karaca ile görüşen Dışişleri Bakanı Gül, "Farklı dillerde yayına ilişkin yönetmelik çıkmak üzere" dedi
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, AB uyum paketi çerçevesinde çıkarılması öngörülen, farklı dil ve lehçelerde yayın yapılmasına ilişkin RTÜK yönetmeliğinin çıkmak üzere olduğunu söyledi. Söz konusu yönetmelik, başta Kürtçe olmak üzere, farklı dil ve lehçelerde yayın yapılmasının önündeki engelleri ortadan kaldıracak.
Gül, dün RTÜK Başkanı Fatih Karaca'yı kabul ederek bir süre görüştü. Görüşmeden sonra soruları yanıtlayan Gül, farklı dil ve lehçelerde yayına izin veren yönetmeliğin "kanunun emrettiği çerçeve içerisinde" çıkartılacağını belirtti. Yönetmeliğin RTÜK'ün önümüzdeki yönetim kurulu toplantısına getirileceğini söyleyen Gül, "Sadece RTÜK'le ilgili değil, çeşitli kurslarla ilgisi var, MGK'nın zaten yönetmeliği hazırlanıyor. Vaktinden önce çıkacak" dedi.
DÜŞÜNCE SUÇLULARI
RTÜK Başkanı Fatih Karaca da 15 Temmuz'da 6'ncı Uyum Paketi çerçevesinde özel radyo ve televizyonlara da geleneksel dil ve lehçelerle ilgili yayın imkanı tanıyan kanunun yürürlüğe girdiğini ve yasaya göre 4 ay içinde yönetmeliğin çıkarılması gerektiğini hatırlattı. Bu sürenin 15 Kasım 2003'te dolacağını belirten Karaca, "Gelecek hafta yönetmeliğin son şeklini oluşturacağız" dedi.
Öte yandan TBMM Adalet Komisyonu, TCK Yasa Tasarısı'nda yaptığı değişiklik ile demokratikleşme yolunda bir adım daha atılmasını sağladı. Düşünce suçlarına uygulanan cezalar nedeniyle yıllardır AB'den tepki alan Türkiye'nin, başka bir ülkede düşünce suçu işleyip, Türkiye'ye sığınan kişileri iade etmemesi tasarıya girdi.
Haberleri gazete sayfası görüntüsünde okumak için
SABAH e-Medya"ya
tıklayın
|
|
|
|